Івано-Франківськ

Іван Остап’юк усе життя вишиває: у Надвірній видкрили виставку його вишитих писанок (ВІДЕО)

Коли автор вишиванкових писанок вчителював, його школа була єдиною в районі, де на уроках творчої праці діти виключно вишивали.

Іван Остап’юк – майстер вишивки із села Назавизів Надвірнянського району вчора відкрив виставку своїх вишитих писанок в музеї історії Надвірнянщини, повідомляє у мережі Лариса Іроденко, пише ПІК.

Полюбив Іван вишивання з дитинства, коли його мати-вишивальниця радилась з ним які нитки та узори краще  підібрати. А пізніше Остап’юк – студент Івано-Франківського педагогічного інституту імені Василя Стефаника – присвятив гуцульській вишивці свою дипломну роботу, яка  тепер зберігається у музеї Інституту мистецтва та культури у Франківську. До того ж Остап’юк видав свою книжку “Вишиванкові переливи”.

Ще сьогодні, 28 квітна, і завтра – пан Іван чекає поціновувачів народної творчості  на свїй вистаці у Надвірній, де демонструє, зокрема, неповторні мотиви неперевершених писанок з Чорного потоку.

Читайте також: 

Малювати світ та власні мрії – задум молодого художника Сергія Бутманаса: виставка полотен відкрилася у Надвірній (ФОТО)

Люди Прикарпаття: історії, що надихають – гобоїст Святослав Борисов (ВІДЕО)

Городи Прикарпаття: чи варто садити картоплю (ФОТО)

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено