Івано-Франківськ

Нові правила: Шмигаль розповів, хто субсидії не отримає

З 1 травня всі 100% українців, які отримують субсидію, будуть отримувати її живими грошима.

 

Також вводяться деякі нові правила щодо тих, кому субсидії призначатись не будуть, пише ПІК з посиланням на ЕП.

Про це під час засідання уряду заявив прем’єр Денис Шмигаль.

“Починаючи з травня, отримувачі субсидій повинні будуть подати нову заявку на її отримання. Заявки можна буде подавати протягом наступних 5 місяців. Зробити це можна в тому числі онлайн або поштою. Які основні зміни? Наразі 92% українців, які отримують субсидії, отримують її у грошовій готівковій формі. З травня всі 100% будуть отримувати субсидію живими грошима”, – розповів Шмигаль.

За його словами, вводяться деякі нові правила щодо тих, кому субсидії призначатись не будуть.

“Якщо ви маєте на депозитному рахунку в банку понад 100 тис грн, купуєте нову автівку або валюту одноразово на суму понад 50 тис грн – вам субсидію не призначать”, – підкреслив прем’єр.

Він додав, що для більшості отримувачів субсидій нічого не зміниться.

“Нові правила – це про справедливість. Коли держава збільшує та платить допомогу саме тим, хто цього потребує. Така політика стосується всіх соціальних виплат і процес справедливої верифікації – це державницька позиція, яку ми будемо підтримувати“, – додав він.

Нагадуємо:

14 квітня Кабінет міністрів посилив адресність надання житлових субсидій для забезпечення державної соціальної підтримки населенню та здійснення заходів ефективного і раціонального використання бюджетних коштів.

Зокрема, посилено вимоги під час призначення житлових субсидій у частині здійснення одноразових вартісних покупок, наявності банківських депозитів, здійснення операцій з купівлі іноземної валюти, банківських металів, перетину кордону тощо.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено