Івано-Франківськ

Тернопільщина: “Український Єрусалим” в час пандемії (ФОТО)

Українців запрошують здійснити фотомандрівку до духовного центру «Зарваниця».

Тернопільщина: у Зарваниці три роки тому освятили унікальний комплекс копій споруд Святої Землі. Пандемія стримує туристичні потоки до окремих локацій, зокрема й до святих місць.  Про це пише ПІК з посиланням на Укрінформ.

1619990840 426

1619990838 953

Тернопільщина: "Український Єрусалим" в час пандемії (ФОТО)

“Задля того, щоб відчути Божу присутність і наблизити до сердець місця духовної сили, де колись Ісус Христос ніс слово світла, проповідував, страждав, помер, а на третій день воскрес, і збудували цей комплекс. Він – духовна оаза, що нагадує кожному стражденний шлях життя Ісуса Христа”, – розповідає священник духовного центру, що в селі Зарваниця, Микола Медюх.

За його словами, ідея будівництва такої сакральної пам’ятки народилася під час відвідування делегації вищого духовенства Тернопільщини копії Гробу Господнього у місті Айхштет, що у Німеччині. Саме там і виникла думка звести спочатку копію Гробу Господнього у Зарваниці.

1619990842 506

Над реалізацією задуму працювала велика група людей – як духовенства, так і українських митців, архітекторів, каменярів, будівельників, мирян. Потім вирішили продовжити будівництво й створити цілісний комплекс споруд, який назвали «Українським Єрусалимом».

“Нині до комплексу споруд входять Левові ворота (ворота святого Стефана), Гетсиманський сад (Гетсиманія), Сходи покаяння (Святі сходи), Голгофа, Гріб Господній, Камінь Помазання, купіль Витезда, Вежа Давида. Звичайно, тут неможливо було відобразити буквально усі святині Єрусалиму. Просто облаштували певні образи-символи, які нагадують паломникам про біблійні місця”, – додав отець Микола.

1619990841 422

1619990839 172

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtubeта  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено