Івано-Франківськ

У США оголосили надзвичайний стан через хакерську атаку: підозрюють Росію

 Найбільший трубопровід США Colonial Pipeline зазнав кібератаки.

 У США в 17 штатах та у Вашингтоні оголосили надзвичайну ситуацію через масштабну хакерську атаку на найбільший трубопровід країни. Про це пише ПІК з посиланням на Gazeta.ua

Кібератака у США - уряд оголосив надзвичайний стан » Слово і Діло

Відповідну декларацію 9 травня ухвалило Федеральне управління безпеки автомобільних перевезень при Міністерстві транспорту США, щоб забезпечити відкритість ліній подачі палива.

“Декларація “регулює надзвичайні умови, створюючи необхідність негайного транспортування бензину, дизельного палива, реактивного палива та інших нафтопродуктів, що переробляються, а також забезпечує необхідну допомогу”, – йдеться у заяві управління.

Після відключення трубопроводу Colonial Pipeline паливо почали перевозити транспортом автоцистернами й танкерами. Водіям збільшили кількість часу, який вони можуть проводити за кермом.Експерти зазначають, що це не вплине на ціни на бензин та дизельне паливо, якщо експлуатація трубопроводів відновиться найближчими днями.

Мережа Colonial Pipeline забезпечує доставку 45% усього палива на східному узбережжі країни. Зокрема, штат Нью-Йорк і його найбільші аеропорти. Компанія повідомила, що перекрила трубопровід на дистанції майже 9 тис кілометрів у відповідь на кібератаку.

За повідомленнями американських ЗМІ кібератаку здійснила група DarkSide, яка походить з Росії. При цьому, на думку джерел телекомпанії, що входять до неї хакери здійснюють атаки в неросійськомовних країнах. Водночас Росія відкидає звинувачення з боку США в кібератаці.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено