Івано-Франківськ

Косівський ведмідь Юра помер у центрі НПП “Синевир”

12 квітня екоінспектори забрали тварину із пансіонату "Байка", що у Косові.

Косівський ведмідь Юра не пережив операції у реабілітаційному центрі НПП “Синевир”. Про це у соцмережі повідомив Андрій Мальований, пише ПІК.

Косівський ведмідь Юра не пережив операції у реабілітаційному центрі НПП "Синевир".

“Для виявлення причини загибелі фахівці виконали розтин тварини. Пластикова пляшка, дерев’яні предмети, небезпечні кількаметрові гельмінти – це лише неповний перелік того, що було знайдено у шлунку ведмедя. Крім того, спеціалісти виявили набряк легень та збільшені у розмірах внутрішні органи”, – зазначив пан Андрій.

Внаслідок багаторічного утримання ведмедя в неналежних умовах він перебував у жахливому стані. Тварина мала новоутворення на очах та надмірну вагу (вдвічі більшу за норму). І це зовсім не дивно, враховуючи її невідповідне харчування у пансіонаті: власник годував Юру солодощами та газованими напоями. А тісний вольєр не давав можливості ведмедю для рухової активності, що вкрай важлива для диких тварин.
“Через загострення хронічних захворювань Юрі необхідне було термінове хірургічне втручання. На жаль, операцію він не пережив”, – додав Андрій Мальований.
Сьогодні тисячі тварин по всі Україні, що знаходяться у приватних власників, не мають належних умов утримання та адекватного догляду. На відміну від випадку з ведмедем Юрою більшість таких фактів знаходяться поза увагою громадськості. В результаті тварини, серед яких і рідкісні, гинуть у жахливих умовах.
Тож якщо Ви стали свідком порушення прав диких тварин, звертайтесь до Держекоінспекції. Ваше звернення є підставою для проведення позапланової перевірки, під час якої можуть прийматись рішення про вилучення тварини. Своєю небайдужістю ви можете врятувати життя.
Також велике значення для протидії таким випадкам є підвищення штрафів. На сьогоднішній день санкція за порушення правил утримання диких тварин у неволі або в напіввільних умовах становить всього 510-1700 гривень (згідно зі статтею 85 КУпАП).
Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено