Івано-Франківськ

Мешканця міста Борислава судитимуть за незаконний майнінг криптовалюти

30-літньому чоловіку загрожує штраф до 68 тисяч гривень або ж виправні роботи терміном на 2 роки.

Мешканця міста Борислава підозрюють у привласгненні крептовалют, пише ПІК з посиланням на повідомлення  Львівської обласної прокуратури.

“За процесуального керівництва Дрогобицької окружної прокуратури повідомлено про підозру 30-річному жителю Борислава за привласнення криптовалют через несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерних системи громадян та комунальних електромереж (ч.1 ст.362 КК України)”, – йдеться у повідомленні.

Через несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерних систем підозрюваному жителю Борислава загрожує штраф або ж виправні роботи терміном на 2 роки.

Ще у 2017 році місцевий мешканець пропонував людям комп’ютерні послуги такого типу, як майнінгферми, а згенеровану валюту привласнював через доступ до онлайн-гаманців“,- зазначають у прокуратурі.

До слова, майнінг це – вирішення певної математичної задачі, коли ваш комп’ютер має першим вгадати код хешу. Іншими словами – це справа удачі, тому що машина підбирає код випадково. Чим потужніше обладнання, тим більш можливий виграш.

Отже, за вчинений злочин санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 2000 до 4000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34 000 – 68 000 грн) або виправних робіт на строк до 2 років.


Читайте також
:

На Львівщині сільський житель вбив сусідку: йому присудили 7 років за ґратами

Водія, який скоїв смертельну ДТП у Перегінському в серпні минулого року засудили на 6 років

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено