З якими продуктами шашлик не дуже добре засвоюється повідомила лікар-дієтолог Наталія Макієнко, пише agronews.ua.
За словами фахівця, м’ясо потрібно вживати з великою кількістю свіжих овочів і зелені. А ось від маринаду, в якому використовується майонез, кефір і інша “молочка” краще відмовитися. Найбільш правильним рішенням буде використання газованої мінеральної води, цибулі, лимона, перцю і солі. А ось рибу перед смаженням можна змастити соєвим соусом, змішавши його з оливковою олією і різними спеціями.
Плюс до всього, Наталя Макієнко підкреслила, що м’ясо потрібно замочувати в маринаді не менше 3 годин, а рибу — 30 хвилин.
Також дієтолог зазначила, що шашлик не варто поєднувати з картоплею, макаронами, лавашем і хлібом, хоч це і дуже смачно.
“Білки та швидкі вуглеводи — найбільш згубне поєднання як для травлення, так і для фігури. Простіше кажучи, організм не розуміє, що йому потрібно переробляти в першу чергу і поки він розбирається, шашлик з картоплею лежать в вашому шлунку “мертвим” вантажем. Це може викликати сильний дискомфорт і порушення з боку травної системи”, – додала лікарка.
Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram,Youtube та Telegram
Читайте нас у тг