Івано-Франківськ

Стало відомо, які зміни до Конституції скоро розглянуть і для кого вони болісні

Питання про розгляд змін до Основного Закону анонсував голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

3 6 840x480 c 1 scaled

Законопроект про зміни до Конституції України у частині децентралізації буде зареєстрований в парламенті протягом місяця. Текст узгодять до внесення в Раду. Про це заявив голова Верховної ради Дмитро Разумков в ефірі “Україна 24”, пише ПІК з посиланням на сайт Рубрика.

“Я сподіваюся, найближчим часом з’явиться відповідний законопроект. Думаю, десь через місяць максимум він буде в стінах парламенту”, – сказав спікер.

Він вважає, що прийняття даного законопроекту буде непростим процесом.

“Для того, щоб було менше перешкод, необхідно узгодити текст максимально, наскільки це можливо, до того, як його вносити”, – вважає Разумков.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський закликав народних депутатів цього року затвердити зміни до Конституції щодо децентралізації влади. Вони стосуються введення інституту префектів в регіонах.

Згідно з планом, в регіонах відбуватиметься регулярна ротація серед префектів. Україні необхідно 129 префектів (за кількістю укрупнених районів), або 25 (за кількістю областей), але ці цифри ще будуть обговорюватися. Крім того, формується кадровий резерв на 300 префектів.

Нагадаємо, що ще Президент Петро Порошенко заявляв, що буде домагатися ліквідації посад глав ОДА, замість яких повинні з’явитися префекти. Тобто, інститут перфектів з’явиться після ліквідації місцевих держадміністрацій. Але для цього необхідно, щоб нардепи прийняли зміни до Конституції. Префекти мають бути відповідальні перед президентом, підзвітні та підконтрольні уряду, щорічно звітуватимуть перед ними.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,InstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено