Івано-Франківськ

У Дії з’явився електронний підпис: як це працює

У застосунку "Дія" від 17 травня буде доступна нова послуга - цифровий підпис.

В оновленому застосунку “Дія” з’являється можливість отримати цифровий підпис у смартфоні. Нова послуга називається “Дія.Підпис” і стане доступна українцям після її презентації 17 травня.

Про це в ефірі “Сніданку з 1+1” повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, пише ПІК.

“В оновленому застосунку “Дія” з’являється “Дія.Підпис”. Ми використовуємо нову технологію, вона революційна. Це фото-ID, коли необхідно зробити якусь дію, аби авторизуватися. Потім – підпис створено. Займає це лічені секунди. Тепер можна підписувати всі послуги, які є на порталі “Дія”, податкові послуги. Думаю, за кілька років будь-яку послугу державну чи приватну можна буде підписати в “Дії”, – розповів Федоров.

За його словами, сьогодні отримати електронний підпис можна, як офлайн, так і онлайн. Водночас, він попередив, якщо завантажувати онлайн, то на смартфоні його зберігати не варто, бо це не зовсім безпечно.

“Нова ж послуга – революційна. Країни поступово починають запроваджувати е-підпис у смартфоні.  Все нормативно підкріплено. Е-підпис юридичну силу має для громадян як звичайний підпис. Це повністю прирівнюється”, – наголосив Михайло Федоров.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено