Івано-Франківськ

В Україні законні 2 гектари землі отримають не всі

У Кабміні зазначили, що безоплатне отримання земельної ділянки має служити певним соціальним цілям.

В Україні нові земельні ділянки в громадах можуть надавати тим людям, які важливі для місцевої громади. Про це в блозі на AgroPolit.com повідомив старший проєктний менеджер земельної реформи Кабінету міністрів України Андрій Мартин, пише ПІК.

В Україні законні 2 гектари землі отримають не всі

В Україні законні 2 гектари землі отримають не всі

Можливість приватизувати й надалі свої земельні ділянки повинні мати: ті громадяни, які мають на ній у своїй власності житлові чи дачні будинки; які тримали в користування землю ще 2002 року за старим земельним законодавством; отримують у власність земельні ділянки при приватизації сільськогосподарських державних чи комунальних підприємств.

Також нові земельні ділянки в громадах можуть надаватися тим людям, які важливі для місцевої громади: працівники соцсфери села, постраждалі внаслідок ЧАЕС, ветерани війни. 

Також Мартин зазначив, що безоплатне отримання земельної ділянки має служити певним соціальним цілям. Її слід надавати тільки тому, хто на ній реально працюватиме:

«Як цього досягнути? Заборонити тим, хто отримав земельні ділянки безоплатно, на певний  термін (7 років) змінювати цільове призначення землі, тобто передавати цю земельну ділянку третім особам і відчужувати її».

У Кабміні також пропонують відкоригувати норму про безоплатну приватизацію для ведення особистого селянського господарства — зменшити з 2 га до 60 соток. «Для особистого селянського господарства цього, як правило, цілком достатньо», – пояснив Мартин. 

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено