Івано-Франківськ

В Тернопільській області найбільше шукають роботу жінки та молодь

З початку року служба зайнятості області інформувала про 7027 вільних робочих місць.

В Тернопільській області на 34,7% зменшилася потреба в робочій силі. Про це повідомляє обласна державна адміністрація, пише ПІК.

В Тернопільській області на 34,7% зменшилася потреба в робочій силі.

За перші 4 місяці 2021 року в місцевих підрозділах служби зайнятості області  шукали допомоги у працевлаштуванні 26,7 тисяч людей, з них 18,8 тисяч, через відсутність прийнятних пропозицій роботи, були визнані безробітними (торік – на 16,1% менше).

На одну пропозицію роботи в області претендували 11 безробітних, найбільша конкуренція – на Зборівщині (70) та Монастирищині (57).

“На початку травня за допомогою обласної служби зайнятості роботу шукали 11,2 тисяч безробітних. Із них 59,1% – жінки, третина – молодь віком до 35 років, половина – жителі сільської місцевості, кожен третій – має додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні, 1300 – колишні працівники РДА та місцевих рад”, – йдеться у повідомленні.

Станом на 1 травня неукомплектованими залишалися трохи більше 1 тис. вакансій. Найбільше шансів знайти місце праці мали трактористи, водії, підсобники, продавці, кухарі, каменотеси, будівельники, слюсарі з ремонту колісних транспортних засобів. Сталою є потреба у лікарях (загальної практики, анестезіологах, інфекціоністах, офтальмологах та ін.).

Цьогоріч змогли знайти роботу майже 5 тисяч мешканців області, з них 20 – з компенсацією роботодавцям витрат єдиного соціального внеску, 2 безробітних відкрили власну справу, отримавши одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності, 26 уклали контракт на проходження військової служби. 

Профпідготовкою та підвищенням кваліфікації було охоплено 1207 безробітних; 1116 – його завершили, з них 965 вже працевлаштувались. Також, 5 краян отримали безкоштовний ваучер на оплату навчання; 2-є підтвердили результати неформального навчання за професією кухар на базі Рівненського ЦПТО ДСЗУ.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено