Івано-Франківськ

В Україні всі субсидії з травня перевели у готівкову форму

В Україні із 1 травня всі субсидії надаються виключно у готівковій формі безпосередньо споживачам.
Вчора, 18 травня, про це йшлося на брифінгу заступника міністра соціальної політики України Віталія Музиченка, передає Івано-Франківська ОДА, пише ПІК. 

Принциповим положенням нових правил призначення житлової субсидії є завершення процесу її монетизації. З 2019 року було розпочато відповідний процес і в минулому опалювальному періоді житлова субсидія надавалася у грошовій формі, але двома різними механізмами:

– готівкові виплати, які отримувало майже 95% отримувачів субсидії,

– грошова безготівкова форма, шляхом зарахування на рахунок в «Ощадбанку» (близько 5 % – 160 тис. домогосподарств). «Ощадбанк» вже проводив розрахунки з підприємствами.

З 1 травня 2021 року цей перехідний процес завершується, та, відповідно, всі субсидії з травня будуть розраховуватися і виплачуватися громадянам виключно у готівковій формі.

«Це дасть можливість громадянам оперативно управляти цими коштами, і після оплати житлово-комунальних послуг вони зможуть вільно розпоряджатися зекономленими сумами субсидій. Всі громадяни, які користувалися безготівковою субсидією минулого опалювального періоду до грудня поточного року (до кінця 2021 року), зможуть отримати відповідні кошти. Тим громадянам, які мають відкриті рахунки в «Ощадбанк», вже в червні буде проведено перерахування цих коштів. Ті, хто не має відкритих рахунків в «Ощадбанку», мають відкрити рахунок, після чого вони матимуть змогу отримати зекономлені розміри субсидій протягом минулого опалювального періоду для їх використання на власні потреби», – зауважив Віталій Музиченко.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено