Івано-Франківськ

Мешканців Долини заохочують косити траву

У місті постійно проводяться огляди щодо своєчасного косіння зелених насаджень на прилеглих територіях до підприємств, установ та організацій.

Мешканців Долини просять косити траву, інакше доведеться платити штраф. Про це повідомляє Долинська міська рада, пише ПІК.

Zelena Trava Holf Klub Plakat scaled

“Нагадуємо приватним підприємствам, державним установам, організаціям, комунальним підприємствам, закладам ресторанного бізнесу, навчальним, торговим та комерційним закладам, ОСББ, та приватним домоволодінням про необхідність косіння трави на закріплених за ними територіях міста”, – йдеться у повідомленні.

Прилеглою територією до підприємств, установ, організацій та житлових будинків вважаються тротуари, газони та територія, що прилягає до краю проїзної частини дороги (крім доріг державного значення, прибирання і утримання яких проводиться відповідними дорожніми службами та територій, що закріплені за комунальними підприємствами міста, ОСББ ).

  • На вулицях, де здійснюється рух громадського пасажирського транспорту, прилеглою вважається територія до ближнього бордюру проїзної частини дороги.
  • При відсутності вулиць, прилеглою вважається територія на відстані 10 м від межі території, якою користується чи яка належить підприємству, установі, організації, домовласнику, підприємцю.
  • Прилеглою територією до капітальних споруд, малих архітектурних форм, тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності та пунктів масових ігор вважається територія в радіусі або на відстані 10 м від паркану (огорожі), а в разі його відсутності-від стіни такої будівлі чи споруди (крім території, що закріплені за комунальними підприємствами міста, ОСББ (Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку).
Крім того,  неналежне утримання прилеглої території до підприємств, установ та організацій тягне за собою відповідальність у вигляді штрафу,  для громадян –  340 – 1360 грн., а для посадових осіб, підприємців – 850 – 1700 грн.
Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено