Івано-Франківськ

У Коломиї жінка застрягла в ліфті: знадобилася допомога рятувальників

Допомога знадобилася 43-річній жінці, яка застрягла в ліфті на вулиці Яворницького.

У Коломиї  23 травня, о 4 годині ранку рятувальники визволяли жінку з ліфта. Про це повідомляє Управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації, пише ПІК.

У Коломиї жінка застрягла в ліфті: знадобилася допомога рятувальників

“Рятувальники ДПРЧ-7 надали допомогу по аварійному відкриванню дверей ліфта на восьмому поверсі житлового будинку, всередині якого перебувала  43-річна жінка та потребувала допомоги (клаустрофобія – страх перед замкненим простором)”, – йдеться у повідомленні.

До слова, що робити, якщо застрягли в ліфті:

  1. Найперше, що потрібно зробити, коли ви застрягли в ліфті це заспокоїтися і тверезо оцінити ситуацію. Не потрібно натискати на всі кнопки поспіль, стрибати в ліфті і намагатися відкрити двері кабіни. По-перше, якщо ви перебуваєте в стресовій ситуації, ви інтуїтивно перестаєте думати і споживаєте більше кисню. Від нервів у вас може почати крутитися голова, і ви можете втратити свідомість.
  2. По-друге, намагаючись відкрити двері, ви можете себе травмувати. Ви ж не знаєте, що сталося насправді. Кабіна могла застрягти між поверхами і під час вашої вилазки з ліфта може в будь-який момент поїхати, привівши до важких травм. Якщо ви потрапили в подібну ситуацію, то потрібно заспокоїтися. Натиснути кнопку виклику диспетчера і повідомити йому про виниклу проблему.
  3. У разі якщо диспетчер не відповідає, спробувати через деякий час знову його викликати. Якщо кнопка диспетчера не працює або не відповідає, то спробувати зателефонувати по мобільному телефону в службу, яка займається обслуговуванням даного ліфта, МНС або друзям знайомим, щоб ті викликали допомогу. Якщо у вас немає з собою телефону або відсутній зв’язок, покличте на допомогу та попросіть, щоб люди викликали відповідну службу.
  4. Якщо в очікуванні рятувальників вам жарко, то розстебніть або зніміть верхній одяг. При наявності води, пийте її невеликими ковтками. Якщо стан не покращився, покладіть речі на підлогу і присядьте, витягнувши ноги. Після приїзду рятувальників чітко виконуйте всі їх інструкції.
  5. Якщо в кабіні з вами знаходяться діти, постарайтеся їх заспокоїти, найчастіше малюки лякаються замкнутого простору і можуть впасти в істерику, що може погано позначитися на їхній психіці.
  6. У рідкісних випадках ліфт може стрімко падати вниз, тоді вам необхідно швидко натиснути кнопку «СТОП» і сісти, притулившись до стіни кабіни упираючись руками в підлогу. Таке положення допоможе зафіксувати тіло, знизивши ризик отримання серйозних травм. Кнопка «СТОП» активізує гальма ліфта, що не дасть йому впасти в шахту.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  уFacebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено