Івано-Франківськ

В Угорниках на Прикапатті в криниці просочилась нафта: люди кілька місяців без своєї води

Мешканці переконані, що влада Івано-Франківської громади не має права вважати цю проблему чужою.

B handwash scaled

В Угорниках  Івано-Франківської міської територіальної громади люди б’ють на сполох через жахливу  якість води в криницях, повідомляють мешканці вул. Східна, повідомляє ПІК.

“З цієї весни вода в криницях стала непридатною для вживання – плямистою на вигляд, масною та із різким запахом нафти”, – повідомляють люди.

Вони додають, що наприкінці квітня на вимогу мешканців Східної тут побувала комісія Головного управління Держпродспоживслужби в області.

Ознайомившись із ситуацією “на місці”, фахівці підтвердили стурбованим заявникам невтішне:

“Вода за фізико-хімічними випробуваннями не відповідає вимогам. Зокрема, “запах води становить 5 балів, при нормі не більше 3″…

В офіційній відповіді представницька комісія у складі фахівців управління Держпродспоживслужби, управління надзвичайних ситуацій та ДУ “Обласний лабораторний центр МОЗ України” рекомендувала Івано-Франківській міській владі:

  • для “визначення джерел забруднення водоносного горизонту речовиною невідомого походження провести гідрогеологічні дослідження;
  • вжити заходів для комплексного вивчення території та її рельєфних особливостей”.

Проте й до цього часу мешканці новобудов продовжують возити питну воду додому бутлями, щодня…

“Вода – це надто важливо. Відповідно до Закону України “Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення…” якість води для вжитку мусить відповідати санітарним нормам”. І додає: “Єдина надія – на допомогу нашого місцевого депутата, уродженця Угорник Романа Онуфрієва, для якого, як правило, чужих проблем не буває; він завжди йде назустріч людям”, – каже мешканець Східної Петро Санатос.

Інші мешканці Угорників вважають, що взяти вирішення цієї проблеми під свій патронат має голова Івано-Франківської міської територіальної громади Руслан Марцінків.

Так чи інакше, але забезпечити громадян своєї громади водою – святий обов’язок влади.

  • Фото ілюстративне.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено