Івано-Франківськ

Мати таке обладнання – це розкіш: Коломийська лікарня отримала новий газифікатор (ФОТО)

Кріогенний газифікатор заклад отримав у подарунок від фонду "Покуття" Андрія Іванчука.
Мати таке обладнання – це розкіш навіть для деяких обласних лікарень. Коломийська ЦРЛ його тепер має і це ще один крок до якісної медицини у громаді, зазначив міський голова Коломиї Богдан Станіславський у Фейсбук, пише ПІК.
Мати таке обладнання - це розкіш: Коломийська лікарня отримала новий газифікатор (ФОТО)
Через високу вартість Коломийська  лікарня не мала змоги придбати власний газифікатор, а тому орендувала обладнання у Львівсього хімічного заводу. Орендований газифікатор далеко не новий, до того ж його місткість складає 3 тонни. Такий об’єм кисню Коломийська ЦРЛ на піку епідемії використовувала щодня.  Обладнання працювало на межі можливостей і через високі навантаження в будь-який момент могло вийти з ладу.
“Тепер у КНП “Коломийська ЦРЛ” є абсолютно новий кріогенний газифікатор, резервна бочка, а також залишається в оренді обладання Львівського хімічного заводу. Тому сукупно Коломийська ЦРЛ зможе мати в запасі 8 тонн рідкого кисню (3 т – з орендованого газифікатора, 3 т – з подарованого фондом «Покуття» і 2 т – з резервної бочки). Це вдвічі більше”, – додав очільник Коломиї.
До слова, кріогенний газифікатор – це дуже дороге обладнання, яке перетворює рідкий кисень (а саме таким його транспортують і зберігають) у газоподібний. Таким киснем буквально лікують людей, які мають важкий перебіг коронавірусної хвороби.
Немає опису світлини.
Немає опису світлини.
Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено