Івано-Франківськ

На українців у літній період чекає небезпечна інфекція

До недуги найвразливіші малюки. У них перебіг хвороби важчий, ніж у дорослих. Зарадити проблемі можна вакцинацією.

На українців з настанням весняно-літньої пори чекають можливі випадки зараження ротавірусною інфекцією. Про це пише ПІК з посиланням на Gazeta.ua.

На українців у літній період чекає небезпечна інфекція

“Ротавірусна інфекція передається в повітряно-крапельний спосіб, через брудні руки. Симптоми: блювання, пронос, висока температура, інтоксикація, головний біль. Вони схожі на харчове отруєння. Пересвідчитися в тому, що це ротавірусна інфекція, можна за допомогою спеціального тесту. Продається в аптеці. Його можна зробити вдома, взявши пробу з калу”, – сказала лікарка.

Майже кожна дитина у світі принаймні один раз до 5-річного віку заражається ротавірусною інфекцією. Особливо небезпечною вона є для немовлят і маленьких дітей. У них можуть бути додаткові симптоми – втрата апетиту та зневоднення. Призводить до смерті понад 215 тис. дітей щороку.

Задля профілактики ротавірусної інфекції бажано дотримуватися правил гігієни й миття рук. Використовувати антисептики. Часто обробляти іграшки та інші предмети в ігрових кімнатах, дитячих спальнях. Дорослим обов’язково мити руки перед і після сповиванням, переодяганням дітей, перед приготуванням і роздаванням їжі. Стежити за чистотою харчів і питної води. Ретельно обробляти посуд і пляшечки зі смочками для годування дітей.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено