Івано-Франківськ

Дорожчий не означає кращий: як відрізнити якісні продукти від фальсифікату

Але й дуже дешевий продукт також має викликати підозру.

Дорожчий не означає кращий, вважає керівник Центру експертиз “Тест” Валентин Безрукий, пише GreenPost.

“У багатьох категоріях продуктів маркетологи спеціально створюють ніші (преміум-сегмент, VIP-сегмент тощо), які насправді сегментами не є — просто вони вирішили так виділити та визначити за ціною для своєї цільової аудиторії”, – каже Валентин Безрукий.

Дорожчий не означає кращий: як відрізнити якісні продукти від фальсифікату

 Він також зауважує, що занадто низька ціна на продукти безумовно має насторожити — бодай тому, що для того, аби виготовити той чи той продукт, потрібно витратити якусь кількість ресурсів, а потім продати й отримати прибуток. А все, що стосується безпеки, обертається навколо грошей.

Експерт зазначає, що поняття «якість» і «безпека» не тотожні. Тому радить звертати увагу на склад продукту: що довший список зі складом, то гірша якість продукції. Хоча це не означає, що він небезпечний.

Безпека з погляду нормативів — це те, за чим слідкує держава, нагадує Валентин Безрукий. Це:

  • мікробіологія (це те, через що виникає найбільша кількість проблем у людському організмі тут і зараз, тобто те, через що людина може отруїтись і навіть померти);
  • наявність важких металів (ними отруїтися важко, бо зазвичай їх у продуктах багато не буває, але, на жаль, вони мають звичку накопичуватися і дуже важко виводяться з організму, що може привести до загального отруєння організму з часом);
  • наявність радіонуклідів;
  • наявність пестицидів (українські аграрії для одержання врожаю використовують багато як хімічних добрив, так і пестицидів).

Самостійно споживач не визначить нічого, крім запаху та зовнішнього вигляду.  За словами експерта, саме невластивий цьому продукту запах свідчить про те, що цей продукт не варто купувати.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено