Івано-Франківськ

«Перевинайдення Ромео і Джульєтти». Reuters написав про виставу Івано-Франківського театру

Reuters розповів своїм читачам про новаторську виставу Ромео і Джульєтта.

13d66556cacda9872975b3220355d036

Вистава поставлена Ростиславом Держипільським в Івано-Франківському драматичному театрі, пише ПІК з посиланням на НВ.

«Театр в Івано-Франківську в Україні заново винайшов Ромео і Джульєтту Вільяма Шекспіра, поставивши його в промислових залах старої радянської фабрики», — пише про виставу Reuters.

Також у матеріалі розповідається, що «перед початком вистави глядачам видають каски і карту, щоб пройти цехами фабрики і потрапити до підвалу театру», а «глядачі стежать за акторами через різні локації в міру того, як розгортається вистава, спостерігаючи з різних сторін».

f130d10d463c07a8bd5d9b7a77f4de69

Як розповів агентству Держипільський, своєю постановкою він хотів створити «постапокаліптичне» відчуття. «Це місце надзвичайно складне. Але воно ідеально підходить, щоб проілюструвати зіткнення духовності, віри і любові Ромео і Джульєтти і світу, який їх оточує», — каже режисер.

В його постановці замість балу в будинку Капулетті Ромео зустрічає Джульєтту в нічному клубі, знаменитий поцілунок між ними відбувається в промисловій сторожовій вежі, а битва між Тібальтом і Меркуціо спалахує всередині масивної клітки.

177d9a23a0d9992ac7c58dc188bc3360

Молодий актор Олег Панас, який грає Ромео, розповів, що був наляканий, коли вперше побачив імпровізовану фабричну сцену. «З одного боку, локація поглинає актора, важко не загубитися в цих колосальних обставинах, — зазначає він. — Але з іншого боку, (це) підвищує цінність концепції вистави та емоції актора. Холодний, масивний майданчик, сходи — всі ці елементи підсилюють відчуття актора».

875a75204d17091fc10f3553bde1206c

Додамо, спектакль-квест dramma per musica ROMEO&JULIET (режисер Ростислав Держипільський, композитори Роман Григорів та Ілля Разумейко) проходив в механічному цеху Promprylad. Renovation, на вулицях міста та в театральному підземеллі.

Як розповіли НВ в театрі, подивитися спектакль можна буде вже в наступному театральному сезоні – з вересня.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено