Івано-Франківськ
17.35
USD: 27.05
EUR: 32.1

Розглядав би й розглядав: франківський фотограф показав лелек з висоти пташиного польоту (ФОТО)

Фотограф Руслан Веселий оприлюднив світлини лелечих гнізд із самими птахами та їх сімействами.

Розглядав би й розглядав: франківський фотограф показ лелек з висоти пташиного польоту (ФОТО)

Розглядав би й розглядав, така милота  – підписав світлини франківець Руслан Веселий, пише ПІК.

“Лелеки завжди живуть поруч і стали одними з символів України. Зараз є технічні можливості поглянути на них зблизька нетурбуючи”, – додав фотограф.
До слова, Лелека білий (лат. Ciconia ciconia) — птах родини лелекових, ряду лелекоподібних.
Окрім науково прийнятої назви, у цього птаха безліч народних назв: чорногуз, бусол, бусел, бусько, бузько, бусьок, бузьок, боцюн, боцян, гайстер.  Птах розміром від 80 до 100 см довжиною, розмахом крил 200—220 см та вагою від 2,5 до 4,5 кілограмів. Забарвлення пір’я біле, за винятком махових пір’їн на крилах, які мають чорне забарвлення. Коли крила птаха складені, то махові пір’їни покривають задню частину тіла, звідки і походить назва — чорногуз.
На зображенні може бути: птах, природа та текст «фото руслан веселий»
На зображенні може бути: птах та природа
  • Білі лелеки, що мешкають на території України, на зиму відлітають в Африку та Індію.
  •  Лелеки живляться не тільки комахами і жабами — вони ефективно борються з отруйними зміями, наприклад, з гадюками, які лелекам дуже навіть до смаку.
  •  Після зимівлі на краю світу білі лелеки повертаються до своїх гнізд і приводять їх у порядок. Ці птахи надзвичайно прив’язані до своїх осель.
  •  Найстаріше з відомих гнізд лелек, в якому жило багато поколінь цих птахів, було заселене ними протягом 381 року.
  •  Діаметр гнізда білого лелеки може становити до півтора метрів, а вага до 200-250 кг.
  •  Вільний самець лелеки «бере в дружини» першу ж самку, яка прилітає до нього в гніздо.
  •  Лелеки висиджують яйця по черзі — самка займається цим вночі, а самець — вдень.
  •  Вчитися польоту пташенята лелеки починають у двомісячному віці.
  •  Розмах крил білого лелеки може досягати двох метрів.
  •  Вирушаючи на зимівлю в теплі краї, лелеки долають відстань до десяти тисяч кілометрів.
  •  Чорні лелеки селяться подалі від людей, а білі, навпаки, як найближче.

На зображенні може бути: птах та на відкритому повітрі

На зображенні може бути: wading bird, природа та текст «фото руслан веселий»

На зображенні може бути: wading bird та природа

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Новини партнерів





Коментарі

0

Коментарів ще немає

Залишити відповідь

Ваш email не буде опублікований. Обов’язкові поля позначені зірочкою (*)

Поле має бути заповнене
Поле має бути заповнене
© 2020 Всі права захищено