Івано-Франківськ

У Верховині проведуть міжнародний форум Via Carpatia-2021

Захід пройде 25-27 червня в селі Криворівня та Верховині.

У Верховині відбудеться форум Via Carpatia-2021 «Капітал свободи: 30 років культурної незалежності». Про це пише ПІК з посиланням на Укрінформ.

У Верховині відбудеться форум Via Carpatia-2021 «Капітал свободи: 30 років культурної незалежності»

Учасниками Via Carpatia-2021 будуть українські та європейські інтелектуали, політики, громадські діячі та митці.

Музична програма форуму Via Carpatia-2021 буде представлена відомими гуртами. Зокрема, у Верховині виступатиме гурт Go-A, а також гурт «Гайдамаки» представить пісні з нового музичного проєкту «Тріумф Слова» на вірші Розстріляного Відродження.

Заплановано також  виступи гуртів «Мандри», «Кораллі», Мирона Блощичака. Проєкт Hutsul Planet вперше з’явиться на великій сцені із прем’єрою альбому «Весняні думи». Концерт вестиме Анжеліка Рудницька.

А ще Ростислав Держипільський і Галина Баранкевич поставлять просто неба драму-концерт «Вигнані з раю» з Івано-Франківським національним драматичним театром. Крім того, театр готує прем’єру – «Гуцульське весілля» за творами українських класиків.

На форумі в рамках літературного «Кола Вінценза» пройде і книжкова толока, де гості зможуть придбати книжки та відвідати цікаві події для дітей та дорослих. Крім того, традиційно буде вручено премію Станіслава Вінценза «За гуманістичне служіння та внесок у розвиток регіонів».

Форум відбудеться за підтримки Українського культурного фонду та Українського інституту книги.

До слова, щорічний міжнародний форум Центральної та Східної Європи Via Carpatia започаткований 2018 року. Форум складається з фестивалів, концертів, виставок, майстер-класів та інших заходів за участі українських та закордонних виконавців і учасників. Науково-практична частина включає в себе конференцію «Коло Вінценза», де лідери думок, представники державної влади, органів місцевого самоврядування мають можливість обговорити проблеми розвитку Карпатського регіону, політичні, культурні, екологічні та інші актуальні питання.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено