Івано-Франківськ

Прикарпатців застерігають не купатися у Бистриці Надвірнянській

Вода в річці Бистриця небезпечна для купання.

Бистриця (притока Дністра) — Вікіпедія

«Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерство охорони здоров’я України» повідомляє, що спеціалістами відділу проводиться постійний моніторинг якості води поверхневих водойм в місцях масового відпочинку населення.

Про це у соцмережі повідомив заступник міської голови Тисменицької громади Андрій Рев’юк, пише ПІК.

За результатами бактеріологічного та санітарно-хімічного аналізу води з річки Бистриця визначили, що вода небезпечна для купання.

Результат бактеріологічного аналізу води від 3 червня 2021р:

№ 1/1861 – індекс лактозопозитивних кишкових паличок перевищує норму (ЛКП – 6200 в 1 дм3 при нормі не більше 5000 в 1 дм3), що не відповідає вимогам СанПіН 4630-88, ДСП 173-96.

Протокол санітарно-хімічного дослідження води поверхневої водойми прибережних зон морів і стічних вод – запах, водневий показник, азот аміаку, розчинений кисень, біологічне споживання кисню – перевищують гранично допустимі норми.

“Тому попереджаємо, що вода небезпечна для купання і може стати причиною інфекційних та шлунково-кишкових захворювань”, – йдеться у повідомленні.

При встановленні сприятливих погодних умов будуть відібрані повторні проби води. Про якість води буде повідомлено населення додатково.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено