Івано-Франківськ

Що Байден розповів про зустріч з Путіним, якого раніше назвав вбивцею (ВІДЕО)

Сьогодні,16 червня, в Женеві відбулися переговори президентів США і Росії - це їх перша зустріч з моменту обрання Байдена.

76594fb 9fc1df8 2676a15 0

Президент США Джо Байден за результатами зустрічі з Путіним зокрема сказав, що вони обговорили перспективи відновлення відносин між США і РФ, а також ряд глобальних питань – кібербезпека, регіональні конфлікти, контроль над озброєнням, права людини, кліматична криза, повідомляє ПІК.

В числі регіональних питань, які обговорили лідери двох країн – відкриття гуманітарних маршрутів для Сирії, ядерна угода з Іраном, протидія тероризму в Афганістані, ситуація в Білорусі, «непохитний захист територіальної цілісності України» і врегулювання на основі Мінських угод.

«Я передав непорушну прихильність США суверенітету України, ми обговорили Мінські домовленості. Він (Путін – ред.) не перечив мені, але, звичайно, відмінності були», – зазначив Байден.

Він додав, що «Росія не може диктувати, що буде відбуватися у світі».

Також Байден повідомив, що передав Путіну список 16 ключових секторів США, які не мають піддаватися кібератак.

«Я говорив про те, що певні об’єкти критично важливої ​​інфраструктури не повинні піддаватися нападам. Я передав йому (Путіну) список. Це список 16 секторів, які не повинні піддаватися нападам і атакам, починаючи з енергетичного сектора та інші», – сказав Байден.

У президента США запитали про його заяву, де він назвав Путіна вбивцею.

«Я сказав, що більше не буду це питання підніймати», – відповів Байден.

До слова, про це саме запитали й у Путіна. Він відповів опосередковано:

“Що стосується різких заяв… Що сказати, ми всі знаємо ці заяви. Але після цього президент Байден мені зателефонував, ми з’ясували стосунки, мене його пояснення влаштували. І він запропонував мені зустріч”.

Як повідомляє Українська правда Путін стосовно України сказав після зустрічі з Байденом таке:

“Що стосується України, ця тема порушувалася. Не можу сказати, що дуже докладно, але, наскільки я зрозумів президента Байдена, він згоден з тим, що в основі врегулювання (конфлікту) на Південному Сході України повинні лежати Мінські угоди. З приводу можливого вступу України в НАТО, ця тема порушувалася “мазком”, тут, мабуть, нічого обговорювати”, – сказав Путін.

Він також зазначив:

“Що стосується зобов’язань щодо України – у нас зобов’язання тільки одне: сприяти реалізації Мінських угод. Якщо українська сторона готова до цього, ми підемо цим шляхом поза всяким сумнівом”.

Чи зможуть країни продуктивно співпрацювати, стане зрозумілим через пів року, сказав Джо Байден.

Читайте також:

У Женеві відбувається зустріч Путіна і Байдена: перші подробиці (ФОТО)

Три громади Прикарпаття розпочали співпрацю з данським муніципалітетом Гульборгсунн

Карантин в Україні продовжать до кінця літа

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено