Івано-Франківськ

На Прикарпатті фермер незаконно отримав землю вартістю 30 млн грн: справу розглядає суд

Позов до суду скерувала Коломийська окружна прокуратура і вимагає скасувати рішення органу місцевого самоврядування про надання ділянки фермерському господарству.

zemlya sud scaled

На Прикарпатті прокуратура вимагає повернути незаконно передані фермерському господарству 33 га землі, повідомляє пресслужба обласної прокуратури, пише ПІК.

“Встановлено, що одна із міських рад передала в користування фермерському господарству земельні ділянки сільськогосподарського призначення шляхом укладення договорів про відшкодування збитків, заподіяних місцевому бюджету несплатою коштів за фактичне користування земельною ділянкою без правовстановлюючих документів”, – йдеться у повідомленні.

Господарським судом Івано-Франківської області відкрито провадження у справі за позовом Коломийської окружної прокуратури про визнання незаконними та скасування рішень органу місцевого самоврядування, визнання недійсними договорів та повернення земель сільськогосподарського призначення площею понад 33 га вартістю більше 30 млн грн.

“Зазначені правочини щодо землі є удаваними та укладені з метою приховати зміст і наслідки договорів оренди, що у свою чергу призводить до недоотримання місцевим бюджетом значної суми коштів”, – зазначають у прокуратурі.

Прокуратура звернулася до суду. На даний час відкрито провадження у  справі та розпочато судовий розгляд.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено