Івано-Франківськ

Португальська музика фаду звучала на Промприладі у Франківську (ФОТО)

На Промприладі відбувся справжній перформанс від львівського гурту "Тріо Мар'яничі" та його солістки Мар'яни Савки.

201837398 3642516232640125 6045731037971932851 n scaled

На Промприладі відбувся справжній перформанс від львівського гурту “Тріо Мар’яничі” та його солістки Мар’яни Савки, яка пристрасно і ніжно виконувала португальську музику фаду, повідомляє ПІК

203462978 3642516702640078 4417595848789144816 n scaled

  • Мар’яна Савка

Фаду – особливий стиль традиційної португальської музики, емоційною домінантою якого є складне поєднання почуттів самотності, ностальгії, смутку й любовної туги.

На Промприладі ніжно і пристрасно звучала португальська музика фаду

    Мар’яна Савка

На пресконференції, що відбулася перед концертом, солістка музичного тріо, поетка, музикант, співзасновниця і головна редакторка Видавництва Старого Лева розповіла про своє захоплення цією музикою та про історію гурту.

Співзасновниця і головна редакторка Видавництва Старого Лева

Чому ви вибрали для себе саме музику Фаду? 

Мій концерт-вистава “Фаду” – це одночасно і поезія, і пісні, з яких складається це дійство Я дуже люблю такий жанр музики, бо маю натхнення від неї, бо ця музика про кохання, про почуття, тому намагатимусь сьогодні відтворити для вас особливу атмосферу, цей флер середземноморського подвір’я, де невгамовні  пристрасті переплітаються з ніжністю.

 

Як з’явився перформанс “Фаду”?

Я створила його спеціально для київського кабаре, де “Фаду”мав великий успіх. Тоді ми виступили  у Львові і сьогодні у Франківську. А далі буде Тернопіль. Такий собі невеличкий тур, який, ми сподіваємось, продовжиться багатьма містами України.

Як ви розвивали свою творчість під час пандемії, бо відомо, що вона вплинула на всі сфери суспільного життя, а на концертну діяльність й поготів?

Я дуже багато малювала і з тих акварельних ілюстрацій, які зробила під час пандемії,  сформувала мотиваційний щоденник “Мій квітучий рік”, додавши в нього свої міркування про філософію життя і цитати близьких людей. Також в нас відбувалися онлайн-концерти, проте зараз я дуже щаслива, що нарешті маю можливість виступати перед реальними глядачами, віддавати їм своє натхнення і  відчувати неймовірну зворотню енергетику.

На Промприладі ніжно і пристрасно звучала португальська музика фаду

Скажіть, а чи є у “Фаду” ваші особисті почуття?

Поет завжди переносить частинку життя у свої вірші. Це емоції, певні сюжети, переживання. І сьогодні я трішки привідкрию для вас завісу у свій світ  творчості.

Коли і як створився гурт під такою цікавою назвою?

У червні гурту виповнилося три роки. За цей час в нашому репертуарі вже близько тридцяти авторських пісень на мої тексти і мелодії. Я дуже рада, що можу виразити себе через музику і поезію, бо завжди тягнулася до творчості. Тому я звернулася до Юрка Романіва, чудового піаніста, імпровізатора, який дуже творчо інтерпретує і робить оранжування музики та Сергія Гуріна, талановитого гітариста з величезним досвідом, викладача музичного училища, щоб вони підіграли мені на зустрічі з глядачами. Нам так сподобалося працювати разом, прийняли рішення заснувати музичний гурт. А назва виникла випадково, бо я – Мар’яна і ми якось пожартували, що  вона співзвучна назві відомого, популярного тріо  Мареничів і ми також станемо дуже відомими.

 На Промприладі ніжно і пристрасно звучала португальська музика фаду

Гурт “Тріо Мар’яничі”: Сергій Гурін, Мар’яна Савка, Юрко Романів

Де можна побачити ваші творчі доробки?

Є кілька цікавих проектів, з якими ми працюємо. Це не тільки живі концерти, але й власний телевізійний продукт для Ютюбу “Мар’яничі на ніч”. Програма пишеться просто в мене вдома з відомими, цікавими та непересічними гостями: поетами, письменниками, художниками, музикантами, тощо, – сказала Мар’яна.

Концерт “Фаду”, що відбувся після спілкування, викликав незабутні емоцї від яскравого, чуттєвого та ніжного виконання Мар’яни Савки. Глядачі були в захваті та довго не відпускали музикантів, вимагаючи ще співати “на біс”.

На Промприладі ніжно і пристрасно звучала португальська музика фаду

Літня тераса заводу Промприлад

                                           З Промприладу – Руслана Гочіяєва.

ФОТО автора.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено