Івано-Франківськ

Мусульмани заполонили Україну, зокрема, Прикарпаття: стала відома причина (ФОТО)

На Прикарпатті помітили незвично велику кількість мусульманських сімей.

1323 scaled

Виявилось, що це здебільшого туристи та туристки з Саудівської Аравії, які масово почали подорожувати в Україну.

Оскільки через пандемію коронавірусу для жителів цієї країни європейські кордони закриті, вони проводять свої відпустки в Києві, Львові та на Івано-Франківщині, зокрема, «Буковелі».

На карпатському курорті минулими вихідними журналіст ПІК зустрів щонайменше три сотні осіб арабської національності. Туристи зі сходу здебільшого подорожують парами або сім’ями, або ж цілими компаніями.

203770657 1044362222982189 5831780060510218624 n scaled

«А ви знали, що на гірському курорті Буковель сьогодні близько 10-15 % відвідувачів – іноземці. Місцеві готелі з-за кордону ще більше – десь 50-70 % (!!!) Переважно туристи з ОАЕ, Саудівської Аравії, Кувейту тощо. В тому числі для цих країн відкритий в’ їзд в Україну без візи і без вакцини. Прибувають переважно сім ‘ ями і в основному прямими рейсами до Києва, орендують машини і їдуть на захід країни. Орендодавці автомобілів, готельні кімнати та будинки в приємному шоці. Виходячи з цього, роблю висновок, що Україна має величезний шанс на прорив у туристичній галузі завдяки ковіду, як би цинічно це не звучало.

В якийсь момент, дивлячись на іноземних туристів в Буковелі, навіть здається, що вони цінують природу Карпат навіть більше, ніж ми. Особисто я бачив, як багато гостей південних країн роблять відеокадри з усього навколо, прямі ефіри на Snapchat: підйом, гори, бруківка, інтер’єри ресторанів, гори, ліс, небо, гірська річка і т.д. Ця соціальна мережа займає перше місце за популярністю. Через це туристи розкидаються маршрутами по Україні серед своїх друзів (але багатьом ліньки їздити, звісно) і ось що нарешті вдалося дізнатися. Популярний маршрут: Київ – Львів – Буковель – Київ. Але гості з Дубаю, наприклад, розповіли, що вони і на Синевірі, і на Косино (термальні води), і в Івано-Франківську, і в Луцьку, і у Львові, звісно. В планах – Тернопіль, один з туристів похвалився. А мені було соромно, що я так і не побувала в печерах Тернопільщини, а гостя з ОАЕ просто з радістю туди поїхала. Також прикро, коли в ресторані ніхто не має англійської мови, а я мушу її перекласти. Але я роблю це із задоволенням.

Ще більш соромно, коли іноземні туристи мені скаржаться, що в багатьох наших закладах є два меню: для місцевих та іноземців. На різних столах, різні QR-коди та адміністратор запрошує іноземців на відповідний. Але один з моїх співрозмовників – Мешарі – радісно розповів, як він з цим бореться: просто пересаджує з дружиною на інший стіл або просто сканує черговий QR-код з цінами вдвічі нижче запропонованих)) Але в цілому туристи дуже високі: такі види, така природа і за такі смішні гроші!», – поділився від побаченого Sergey Naumovich.

Довідково:

Рейс арабської компанії «Flynas» за маршрутом Ер-Ріяд-Київ, який вперше запустили 11 червня, відтепер курсуватиме щоденно. Час польоту – п’ять із половиною годин.

Для перетину українського кордону громадянам Саудівської Аравії потрібен лише паспорт і ПЦР тест на коронавірус. Туристи з цієї країни мають гарну репутацію та достатньо високий середній чек, а тому є одними з найбажаніших в світі.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено