Івано-Франківськ

В Україні почався четвертий етап вакцинації: хто отримає щеплення

На цьому етапі щеплюють людей віком 60+, ув’язнених та людей із хронічними хворобами.

Україна перейшла до 4-го етапу вакцинації проти COVID-19 / фото УНІАН

В Україні розпочався четвертий етап вакцинації від COVID-19, на якому щеплюють людей старше 60 років, а також людей віком 18-59 років, які мають супутні захворювання, ув’язнених та персонал закладів позбавлення волі та слідчих ізоляторів.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров’я, пише ПІК з посиланням на УНІАН.

Водночас продовжують щепити осіб з пріоритетних груп з попередніх етапів, як-от медики та інші працівники закладів охорони здоров’я, мешканці та персонал будинків для літніх людей та спеціалізованих інтернатів, маломобільні громадяни, соціальні працівники та священнослужителі, освітяни, військовослужбовці та співробітники інших структур державної безпеки, працівники органів державної влади та місцевого самоврядування усіх рівнів, працівники паливно-енергетичного комплексу та інших структур, від яких залежить функціонування держави.

Також на підконтрольній українському уряду території щеплюють громадян, які проживають на тимчасово окупованих територіях.

Крім того, у МОЗ нагадали, що вже розпочалася вакцинація організованих колективів, які мають у своєму штаті понад 50 осіб, охочих щепитися.

До слова, вакцинуватись можуть усі охочі, для цього працюють понад 90 центрів вакцинації в 17 регіонах України.

Станом на 23 червня, в Україні зробили 2 149 244 щеплень. Одну дозу вакцини отримали 1 755 137 людей, дві дози – 394 107 людей.

Читайте також:

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено