Івано-Франківськ

В Україні зафіксували перші випадки індійського штаму “Дельта”: подробиці

Уряд запроваджує обмеження задля стримування коронавірусу індійського штаму "Дельта", який набирає обертів у світі.

ilyustratyvne foto large 1 scaled

Відтепер без негативного ПЛР-тесту на COVID до України зась тим, хто прямує з країн, де вирує штам. Експрестест доведеться здавати громадянам, які прибули з Індії, Великої Британії, Росії та Португалії або перебували там не менше семи днів.

Нові правила почнуть діяти від п’ятниці, 25 червня, пише ПІК із посиланням на ТСН

Мутований вірус уже зафіксували в понад дев’яноста країнах. Серед них і Україна. Маємо два випадки “Дельта” – інфіковані мати і син. Хлопцю 16 років, жінці 66. Нещодавно вони повернулися із Російської Федерації.

Головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін розповів, що цей штам коронавірусу є набагато заразнішим: він швидше передається від людини до людини. За дорученням Ради національної безпеки та оборони до завтра мають розробити комплексний план дій, щоб не допустити спалаху “Дельти” в Україні.

Підвищеного рівня смертності або летальності внаслідок інфікування таким штамом зараз не реєструється. Тим не менш і Всесвітня організація охорони здоров’я, і кожна країна зараз запроваджують додаткові заходи обмеження задля недопущення потрапляння цього штаму на територію країни“, – розповів преставник МОЗ.

Читайте також: 

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено