Івано-Франківськ

“По той бік ізоляції”: у Франківську відбувся допрем’єрний показ фільму

В Івано-Франківську триває правозахисний вікенд.

25 червня в Івано-Франківську розпочався “Правозахисний вікенд”. У межах заходу того ж дня відбувся допрем’єрний показ фільму “По той бік ізоляції”, повідомляє ПІК.

IMG 20210625 152801 scaled

«По той бік Ізоляції» – це короткометражний документальний фільм про відомого журналіста та письменника Стаса Асєєва, який 2.5 роки провів у полоні незаконних збройних формувань в окупованому Донецьку.
Фільм покликаний привернути увагу широкої громадськості до порушень прав людини на окупованих територіях України, зокрема, катувань та незаконних викрадень. Стрічка покаже, що в самому центрі Європі діє «цілодобовий конвеєр тортур», куди потрапляють як чоловіки, так і жінки, як молоді, так і літні люди.

IMG 20210625 153520 scaled

Опісля перегляду фільму, в онлайн форматі до глядачів приєднався Стас Асєєв. Журналіст розповів, що відчуває необхідність розголосу того, що відбувається в нашій країні.

“По-перше забути про це неможливо. Можна відійти від цієї теми. і щоб вона більше мене не травмувала, як зараз. В мене була вже певна програма дій. Я відчуваю необхідність розголосу”, – йдеться у повідомленні.

Також хлопець поділився, що було найважчим в “Ізоляції”.

“З фізичної точки зору електричний струм. Побиття і психологічний тиск ще можна витримати. Але є бар’єр людського сприйняття болю.З психологічної і загалом якщо визначати, що було найважчим, так це чути тортури інших людей, і бачити їх після того”.

Стас Асєєв прокоментував і допомогу, яку надавала держава після полону.

“З медичної точки зору була надана вся необхідна допомога. А от з психологічної – не зовсім. Я відвідував психолога, точніше прийшов раз, почув набір шаблонних фраз, який нічого не дає, а лише дратує. Також мав один сеанс з психологом і за кордоном, ситуація повторилася”.

IMG 20210625 152001 scaled

Сьогодні, 26 червня, відбудеться відкритий показ фільму у Ратуші. Запрошують всіх охочих. Усі заходи безкоштовні, але з обов’язковою попередньою реєстрацією на кожен з них. Зареєструватися можна – ТУТ.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено