Івано-Франківськ

В Україні відкрився ринок землі: 100 гектарів в одні руки

Згідно із соціологічними опитуваннями, переважна більшість нинішніх власників паїв не планує продавати свої ділянки.

zemlya 1 12637

З 1 липня 2021 року відкрився ринок землі:  громадяни України можуть легально купувати і продавати землю сільськогосподарського призначення. В ніч з 30 на 31 березня 2020 року депутати ухвалили законопроєкт 2178-10, який запроваджує ринок земель, повідомляє ПІК.

Закон скасовує дію мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення, який діяв, з перервами, з 1917 року. Окрім держави та територіальних громад володіти землею зможуть громадяни України. Вони зможуть придбати не більше 100 гектарів “в одні руки”.

Зазначимо, що з 2024 року доступ до ринку с/г землі отримають юридичні особи, а максимальний обсяг володінь зросте до 10 тис га.Іноземці зможуть купувати українські землі тільки після ухвалення відповідного рішення на загальнонаціональному референдумі. Коли він відбудеться – наразі не відомо.

Незалежно від результатів референдуму, іноземці не зможуть купувати землю в 50-кілометровій зоні від державного кордону України.

Ніхто не може змусити власника продати землю. Згідно із соціологічними опитуваннями, переважна більшість нинішніх власників паїв не планує продавати свої ділянки. Право приватної власності на землю непорушне.

Читайте також: 

Земельний пай: продати чи купити? – відверто міркує депутат Івано-Франківської обласної ради Михайло Королик

В районі полонини Припір та у Франківську виявили артилерійські снаряди (ФОТО)

Ваш гороскоп на тиждень 28 червня – 4 липня

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено