Івано-Франківськ

Україна впроваджує COVID-сертифікати: уряд ухвалив рішення

Україна одна з перших країн, яка розпочала комунікацію із командою ЄС стосовно впровадження COVID-сертифікатів.

shutterstock 1913913523 scaled

Україна впроваджує COVID-сертифікати: документ буде засвідчувати статус громадянина щодо вакцинації, негативний результат ПЛР-тестів та факт, що людина одужала від COVID-19. Усі дані про пацієнта вноситимуть в електронну систему охорони здоров’я, пише  ПІК з посиланням на сайт МОЗ.

Україна одна з перших країн, яка розпочала комунікацію із командою ЄС стосовно впровадження COVID-сертифікатів. Вони розробляються з урахуванням міжнародних вимог – EU Digital COVID Certificate Єврокомісії.

COVID-сертифікати працюватимуть, як й інші документи в Дії. Перевірити, чи дійсний сертифікат, можна буде за QR-кодом. Це зручно, адже не потрібно додатково впроваджувати спеціальне обладнання для перевірки.

«Символічно, що наші міжнародні сертифікати почнуть працювати у тестовому режимі з липня поряд із загальним запуском таких документів в Євросоюзі. Вони є нашим квитком до можливості користуватися безвізовим режимом в умовах коронавірусних обмежень», — заявила віцепрем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

З першого липня Мінцифри спільно з партнерами запускає бета-тестування COVID-сертифікатів.

«Наразі всі охочі можуть щепитися у центрах масової вакцинації. Коли людина завершила курс імунізації від COVID-19, а саме, отримала 2 дози вакцини, можна буде згенерувати сертифікат про вакцинацію у застосунку чи на порталі Дія, а в перспективі також – отримати його у лікаря», — зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Долучитися можуть люди, які вже отримали дві дози вакцини від COVID-19 на території України. Уже близько 10 тисяч користувачів зареєструвалися. Стати бета-тестувальником можна за посиланням: https://team.diia.gov.ua.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено