Івано-Франківськ

Річки на Прикарпатті виходять з берегів

Фахівці проводять постійний моніторинг ситуації.

maxresdefault scaled

На Прикарпатті через значні дощі прибуває вода у річках, що створює напружену ситуацію на приберегових територіях, повідомляє ПІК з посиланням на інформацію Управління цивільного захисту населення Івано-Франківської ОДА.

“3 липня до ДСНС в області від начальника відділу НС Тлумацької ТГ Івано-Франківського району поступила інформація про те, що в зв’язку з інтенсивними опадами  смт. Обертин Обертинської ТГ Івано-Франківського району відбувся частковий вихід води на заплаву річки Чорнява, що призвело до підтоплення сільськогосподарських угідь та дворогосподарств”, – йдеться у повідомленні.

Станом на 06.00 4 липня в Обертині рівень води спадає самостійно, залишається підтопленими 3 га сільськогосподарських приватних угідь та  2подвір’я.

“Вчора, 3 липня,  о 15.00 до ОКЦ ГУ ДСНС в області поступило повідомлення про те, що в  с. Добровляни Новицької ТГ Калуського району, відбувається підмивання берега р. Лімниця, існує загроза обвалу частини споруди на території колиби «Вікенд Парк». На даний час рівень води в річці стабільний, опадів не спостерігається”.

Іще одна адреса тривоги:

“З липня о 18.30 на ПЗЧ ДПРЧ-2 м. Тисмениця поступило повідомлення від старости с. Старі Кривотули Тисменицької ТГ в зв’язку з інтенсивними локальними опадами у селі спостерігається підтоплення приватних сільськогосподарських угідь (в т.ч. пасовища, присадибні ділянки) та приватні дворогосподарства (кількість та площа уточнюється)”, – повідомляє УЦЗ і додає:

“О 22.00 встановлено, що підтоплень житлових будинків, приватних присадибних ділянок немає, спостерігаються незначні калюжі води на пасовищах та сільгоспугіддях поза населеним пунктом, вада самостійно сходить. Допомоги населенню підрозділами ГУ ДСНС в області не потрібно”.

Також повідомляють, що впродовж минулої доби на річках області спостерігалися підйоми рівнів води: на річках басейну Дністра від 2 до 90 см, на річках басейну Прута від 14 до 72 см.

Читайте також:

Читайте також:

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено