Івано-Франківськ

У Франківську ікону унікальних розмірів занесли до Книги Рекордів України

Триметрова ікона Неустанної Помочі Пресвятої Богородиці увійшла до Книги, як найбільша в Україні.

Ікона

У Франківську ікону унікальних розмірів занесли до Книги Рекордів України. Авторкою написаної ікони в неовізантійському стилі на вільсі є Оксана Кузишин, яка й  запропонувала подати своє творіння на розгляд, пише ПІК з посиланням на Релігійно-інформаційну службу України.

Тож сьогодні, 5-го липня, у день храмового свята, представник Книги Рекордів України вручив відповідний сертифікат.

Оксана Кузишин зізнається, що розписуючи ікону 3 метри у довжину та 1,3 метри у ширину, не очікувала, що зможе претендувати на рекорд. Жінка поділилася деталями роботи над образом:

“Одна з бригад майстрів є у Львові, і її керівник Віктор Васькович запропонував виготовити раму до нашого образу вагою до 500 кілограмів. Коли довелося монтували її спеціальною апаратурою, було потрібно багато людей, бо разом з іконою вона важила понад 1000 кілограмів. Потрібні були також спеціальні кріплення. Робота була кропітка, громіздка і тривала не один день. На завершення встановлювати образ почали десь опівдні, а закінчили під ранок – саме встигли впритул до богослужіння і свячення”.

Ікону Франківської УГКЦ занесли до Книги Рекордів України

Писала мисткиня ікону Богородиці протягом пів року і в особливий період – якраз очікувала дитину. Почала роботу на другому місяці вагітності.

“Написання на сьомому місяці вагітності потребувало особливих зручностей, тому монтувалися спеціальні риштування, щоб я могла досягати, куди необхідно”, – розповіла пані Оксана.

Завдяки своїм розмірам ікона Неустанної Помочі Пресвятої Богородиці гарно вписується за композицією і стилістикою у храмовому вівтарі.

Читайте також:
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено