Івано-Франківськ

У Коломиї дитина отруїлася грибами

Перші симптоми отруєння грибами: болі в животі, нудота, блювота, діарея, зневоднення організму.

У Коломиї зареєстрували випадок отруєння грибами дитини. Про це повідомляє Коломийська філія  Івано-Франківського обласного лабораторного центру, пише ПІК.

У Коломиї дитина отруїлася грибами

У центрі зазначають, що при отруєнні грибами, токсини яких діють на шлунково-кишковий тракт, симптоми проявляються через дві-три години після вживання грибів і зазвичай обмежуються явищами гастроентероколіту. Інші органи і системи практично не страждають, тому своєчасна і достатня детоксикація й інші лікувальні заходи дозволяють звести до мінімуму усю симптоматику.

Головним принципом як лікарської, так і долікарської медичної допомоги при отруєнні грибами є видалення токсину, який ще не всмоктався. Тому важливо викликати блювоту і промити шлунок, випити води з активованим вугіллям. Кількість активованого вугілля має бути достатньою – не менше 0,5-1 г/кг маси тіла (40-60 г для дорослих). Якщо діарея відсутня, до активованого вугілля можна додати послаблюючий засіб.

Якщо людину турбує багатократна блювота, не слід вживати протиблювотні засоби, оскільки блювота – важливий захисний механізм, який сприяє детоксикації. З цієї ж причини не варто усувати діарею медикаментозними препаратами.

Також потрібно багато пити для того, щоб уникнути зневоднення організму і пришвидшити виведення токсинів. Зокрема, не просто воду, а спеціальні соляні розчини, для прикладу, регідрон, він сприяє нормалізації водно-електролітного балансу.

До слова, деталей про стан дитини у лабораторному центрі не повідомляють…

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено