Івано-Франківськ

На Львівщині ресторанам заборонили готувати салати з майонезом і заварні тістечка

Таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні обласної комісії з питань ТЕБ і НС.

На Львівщині  через сильну спеку та масове отруєння людей в одному із закладів харчування заборонили ресторанам готувати салати з майонезом та заварні тістечка. Про це повідомляє Львівська облдержадміністрація, пише ПІК.

На Львівщині ресторанам заборонили готувати салати з майонезом і заварні тістечка

Упродовж 6-8 липня до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні госпіталізували понад 20 людей, з них 8 дітей з діагнозом «гостра кишкова інфекція». Всі вони 4 липня харчувались під час святкування в ресторані «Панський Книш», що у смт. Куликів Львівського району.

При поступленні стан пацієнтів був середньої важкості. Заклад отримав припис на усунення недоліків.  Вже 10 людей виписані з медзакладу, інших також планують виписати.

“Щоб не допустити  такої ситуації в майбутньому керівникам районів, міських, селищних, сільських територіальних громад доручили рекомендувати  керівникам підприємств громадського харчування, продовольчої торгівлі обмежити приготування та реалізацію в теплий період року небезпечних в епідемічному відношенні страв, в т.ч. салатів заправлених сметаною, майонезом, кондитерських виробів із заварним кремом”, – йдеться у повідомленні.

Також ресторани зобов’язали дотримуватись гігієнічних вимог та створити запас мийних засобів та антисептиків, забезпечити свої заклади водопровідною водою гарантованої якості.

 Крім того, місцева влада повинна провести із власниками закладів громадського харчування наради на цю тему. 

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено