Івано-Франківськ

Патріарх Святослав освятить новозбудований храм у Галичі (ФОТО)

31 липня древній Галич відвідає глава Української греко-католицької церкви.

Патріарх Святослав освятить новозбудований храм Блаженних священномучеників Станіславівських – Симеона Лукача, Григорія Хомишина та Івана Слезюка. Святиню спорудили на Замковій горі. Про це повідомляє Івано-Франківська Архієпархія, пише ПІК.

Патріарх Святослав освятить новозбудований храм у Галичі (ФОТО)

Для галичан приїзд Блаженнішого Святослава — це знакова подія. За географічним розташуванням місто ділиться на три частини: “Галич за рікою”, “Галич центр”, “Галич гора”. Кожна частина має свою церкву.

З благословення Митрополита Володимира Війтишина галичани на чолі зі своєю церковною та світською владою запросили Блаженнішого Святослава освятити новозбудований храм. І він люб’язно погодився приїхати! Отож, Галич і галичани чекають на приїзд Патріарха 31 липня.

“Коли ми почали формувати парафію, було багато думок, де саме спорудити храм. І вибрали найкраще місце: у центрі Галич-гори, попри дорогу, яка веде на Івано-Франківськ та Львів. Вона єднає західний і східний регіони з центральним. А Боже провидіння в тому, що коли починали будівництво, то не мали ні коштів, ні парафії. За чотири роки ми ввійшли до храму. Єпископ дозволив нам служити у ще не освяченій церкві. Це для нас дуже знаково”, – розповів о. Ігор Броновський, декан Галицький.

unnamed file scaled unnamed file 1 scaled 2342 scaled

Читайте також у ПІК: 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено