Івано-Франківськ

Олексій Гнатковський – про що мовчать чоловіки (ФОТО)

Олексій Гнатковський - улюблений "Дикун" івано-франківських театралів: феєричний, нестримний та яскравий!

Олексій Гнатковський – Заслужений артист України, режисер та провідний актор Івано-Франківського драмтеатру з величезним успіхом грає у бродвейському шоу “Дикун  назавжди, або: про що мовчать чоловіки”, пише ПІК

Олексій Гнатковський - "дикун", що зцілює стосунки

Стенд-ап комедія “Дикун назавжди”

Ми зустрілися з актором просто перед виставою, яка цього разу проходила на Промприладі і задали йому запитання про творчий шлях, улюблені ролі і найголовніше: а про що ж, все таки, мовчать чоловіки?

Олексій Гнатковський - "дикун", що зцілює стосунки

Олексій Гнатковський в ролі “Дикуна”

Олексію, які ваші улюблені ролі: найяскравіші, найзнаковіші?

Ролі – це, як діти. Зараз в мене двоє дітей і мені було б дуже важко сказати, кого я більше люблю. Те ж саме з ролями – кожна улюблена, кожна дорога, в кожну я вклав велику частку себе. Так, я люблю їх по-різному, по-різному вони в мене народжувалися, по-різному я був “вагітний” ними, але я люблю їх однаково сильно.

То скільки  ж ролей у вашому доробку?

Сказати точно не можу, але мій акторський архів досягає вже до 50-ти ролей. А для актора дуже важливо мати за плечима різноманітні ролі. Це, як прожити безліч життів – цікавих, насичених, змістовних.

Олексій Гнатковський - "дикун", що зцілює стосунки

Чому ви взяли в список своїх ролей “Дикуна”, адже це дуже непересічна і складна акторська робота?

Це дуже цікава історія. Мені зателефонував Давіс Колбергс, продюсер бродвейського шоу “Дикун форева”, який купив на нього авторські права і має ексклюзивне право на прокат цієї вистави в Україні. Він запропонував мені зіграти “Дикуна”. Почувши російську мову, бо Давіс з Латвії і спілкувався зі мною російською, я зразу відмовився, бо подумав, що це якась низькопробна пропозиція.

Але Давіс не здався і перетелефонував ще раз, пожартувавши : я латвієць, до мене довго доходить, ви що, відмовляєтеся? Тоді хоча б прочитайте матеріал, щоб знати, від чого ви відмовляєтеся. Цим він мене заінтригував. Я прочитав і зрозумів, що це реально дуже крутий текст і матеріал.

П’єсу написав Роб Бекер  “Дикун назавжди” – це найбільш успішний і довготривалий проект за всю історію Бродвею, який увійшов в Книгу тетральних рекордів світу та отримав приз Лоуренса Олів’є – аналог кінематографічної премії Оскар в театральній сфері.

П’єса переведена на 35 мов і з успіхом ставлять її більш ніж 45-ти країнах світу. І тому, усвідомивши це, я погодився і став єдиним україномовним актором в світі, який виконує роль Дикуна.

Олексій Гнатковський - "дикун", що зцілює стосунки

Кадр з вистави

Для цієї вистави ви завжди вибираєте цікаві локації. Сьогодні, наприклад, Промприлад. Чому? 

Перш за все, наш театр дружить з Промприладом і ми вже співпрацюємо з ним в інших проектах, тому я вирішив в якості експерименту провести цю виставу на відкритому майданчику, у вільній обстановці, де глядач. попиваючи коктейлі і зручно розмістившись, найбільше відкриється до інтерактивного спілкування з актором.

Олексій Гнатковський - "дикун", що зцілює стосунки

Літня тераса Промприладу

Олексій Гнатковський - "дикун", що зцілює стосунки

Актори завжди  вносять свій особистий досвід в кожну роль. Що саме ви хотіли сказати глядачу у своїх монологах в ролі Дикуна? 

Я тут говорю і навіть кричу людям про стосунки. Чоловік і жінка. Вічна війна статей, інь і янь, едність і боротьба протилежностей. Їх тягне один до одного, як магнітом, але вони ніколи до кінця не розуміють один одного. Тому я й хочу знайти і висвітлити причину, відповісти на запитання про взаємини між Ним і Нею, яке все людство спокон віків намагається вирішити …

Це складний діалог з публікою «один на один»  і важкий екзамен на професіоналізм, хоча проходить від початку до кінця в гумористичній атмосфері.

Олексій Гнатковський - "дикун", що зцілює стосунки

Чи були у вас випадки, коли пари, які вже збиралися розірвати стосунки, переглянувши вашу виставу, приходили до розуміння, що можна врятувати  свій шлюб?

Онозначно! Ця вистава врятувала дуже багато шлюбів. Мені дзвонили, говорили при зустрічі і дякували багато людей за те, що зрозуміли, що треба приймати свою половинку такою, як вона є, не переробляти її. Не ламати, а йти поруч, оберігаючи і даючи можливість для розвитку. Чоловіки мовчать про багато важливих речей, а я вчу їх говорити про кохання. І це допомагає парам зберегти свою любов.

А як вас сприймає дружина у ролі Дикуна?

Я знаю, що дружина любить мене і , сподіваюся, цю виставу також, бо бачить у ній і наші особисті епізоди сімейного життя, які ми пережили разом і бережемо у своїй пам’яті. Мій Дикун часто допомогає  краще розуміти свою половинку, цінувати її і пам’ятати тою казковою красунею, якою вона прийшла у моє життя.

Олексій Гнатковський - "дикун", що зцілює стосунки

Олексій Гнатковський з дружиною Олею

Отож, глядачі, що зібралися на відкритому майданчику Промприладу, дві години поспіль насолоджувалися професійною, іскрометною грою Олексія Гнатковського. Ставили для себе одвічні запитання на тему стосунків між жінками й чоловіками і знаходили кожен свою відповідь.

219254490 3667819600109788 3134076530568988746 n 1 scaled

Розмову з “Дикуном” вела Руслана Гочіяєва-Шевчук.

Фото автора та з особистої сторінки Олексія Гнатковського.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено