Івано-Франківськ

У Франківську вперше провели екзамен на знання рідної мови

В Івано-Франківську восьмеро людей, що планують працювати на державних посадах, склали іспит з державної мови.

У Франківську вперше провели екзамен на знання рідної мови

Екзамен тривав близько двох годин. Адміністратор та інструктор Роман Шкварла стежив за дотриманням правил. Перед початком тестів він провів інструктаж для учасників, повідомляє Суспільне, пише ПІК.

Прикарпатка Яна Валіцька планує працювати на державній роботі, тому їй потрібен сертифікат, який підтверджує знання української мови. Напередодні іспиту дівчина пройшла пробне тестування та переглянула правила з української мови.

“Я вважаю, це є справедливо, бо всі будуть впевнені в тому, кого беруть на роботу. Це є важливо, правильне рішення ухвалили”, — каже Яна Валіцька.

Обласний центр підвищення кваліфікації підписав договір про співпрацю з Нацкомісією зі стандартів державної мови. На базі центру створили іспитовий майданчик. Зокрема, комп’ютерне обладнання відповідає усім вимогам: потрібна потужність, належне програмне забезпечення, є навушники з мікрофоном та камери.

Зареєструватися для складання іспиту можна на сайті Нацкомісії. В Івано-Франківську тестуватимуть також жителів Закарпаття та Тернопільщини.

Через 15 днів учасники отримають у своїх особистих кабінетах результати.

“Одні тести одразу машина перевірить, а другі перевірятиме людина. Ну і аудіозаписи з говорінням теж хтось буде слухати. Тому на це потрібен час, — розповів , заступник директора обласного центру підвищення кваліфікації Любомир Бойчук.

У випадку, коли учасник не склав іспит, повторно його можна здати через 4 місяці.

Отриманий сертифікат є безстроковим.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено