У Нацраді причинами падіння рейтингів після 16 липня назвали низьку якість озвучування українською мовою. Що й відштовхнуло навіть ту аудиторію, яка хотіла перегляду українською.

“Мовники не готувалися до переходу на мовлення державною мовою два роки, які відвів на це законодавець – зробили це в останню мить недбало, примітивно й формально. Прикро, що якість озвучання і дубляжу, які були і залишаються особливою гордістю кінопрокату протягом багатьох років, недоступна деяким телеканалам навіть за умови нечуваної досі фінансової підтримки з боку власника”, – говорять фахівці Національної ради.

За їх словами, найбільш обурливим є той факт, що навмисне порушення закону відбувається з розумінням, що відсутні інструменти для покарання за такі порушення. 

Виходом є потужні економічні важелі впливу. Тож Нацрада звернулась до парламенту з проханням удосконалити законодавство.

“Маємо нарешті взятися за розробку економічних важелів: від штрафів і, що найважливіше, – до системи державних грантів на створення україномовного контенту високої якості, державних преференцій для тих, хто виробляє цей продукт, до програми заходів, в яку будуть включені всі потужні гравці медіа та кіно – щодо вироблення цілої стратегії якості та цінностей у створенні україномовного ринку. Адже наша мова того варта”, – наголошують у Національній раді.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram