Івано-Франківськ

НАТО робитиме все, аби Україна стала членом Альянсу, – Столтенберг

Він уже втретє приїхав в Україну від початку повномасштабного вторгнення РФ.

w1280 p4x3 2024 04 29T120309Z 1068250735 RC2AG7AF40OX RTRMADP 3 UKRAINE CRISIS STOLTENBERG ZELENSKIY scaled

Сьогодні, 29 квітня, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прибув до Києва з неанонсованим візитом та зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським.

Зеленський на спільній пресконференції з Столтенбергом розповів, що Україна та Північноатлантичний альянс досягли “найбільшого рівня відносин за увесь час незалежності”.

Натомість Столтенберг запевнив: НАТО робитиме все, аби Україна стала членом Альянсу, проте не очікує, що згода щодо цього буде досягнута в липні на саміті Альянсу у Вашингтоні.

Для того, щоб це рішення було прийнято, нам необхідно, щоб всі члени Альянсу з цим погодилися, нам потрібен консенсус. Не більшість, а щоб всі 32 члени Альянсу погодилися. Я не очікую, що такої згоди нам вдасться досягнути на саміті в липні, але я думаю, що ми зможемо продемонструвати, що ми наближаємо Україну до членства, і що цей день настане якомога швидше, коли Україна стане повноправним членом нашого Альянсу”, – сказав він.

Однак Столтенберг запевнив, що “заслужене місце України – в НАТО”.

“Україна стане членом НАТО. Робота, яку ми зараз виконуємо, ставить вас на незворотний шлях до членства в НАТО, щоб, коли прийде відповідний час, Україна могла стати членом НАТО“, – заявив він.

За словами генсека, наразі тривають обговорення щодо способів посилення військової допомоги й постачання тих сил і засобів, які в майбутньому забезпечать місце в Альянсі українським Збройним силам.

“Я вважаю, що нам також потрібні серйозні багаторічні фінансові зобов’язання, щоб підтримувати нашу підтримку. Продемонструвати, що наша підтримка України є не короткостроковою та одноразовою, а довгостроковою та передбачуваною. У Москві повинні зрозуміти: вони не можуть перемогти. І вони не можуть чекати нас”, – наголосив генсек.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено