Івано-Франківськ

Поради вчителям: як виховувати учнів у новому навчальному році

Напередодні нового навчального року МОН розробило традиційні рекомендації для освітян про деякі питання організації виховного процесу в 2021/22 році.

Поради вчителям: як виховувати учнів у новому навчальному році

Педагогам радять формувати в учнів ціннісні життєві навички, національно-патріотичну свідомість, а також працювати над профілактикою булінгу, вживання наркотиків та запобігання домашньому насильству, йдеться на сайті МОН, пише ПІК.

У Міносвіти наголошують, що характер виховання учнів повинен передбачати глибоке розуміння вихователем природи вихованців, їх індивідуальних рис і можливостей, поваги до особистості дитини, постійно дбати про її гармонійний розвиток, встановлення взаємин співробітництва у навчально-виховному процесі.

Окрім того, педагоги зобов’язані:

  • поважати гідність, права, свободи і законні інтереси всіх учнів;
  • на особистому прикладі утверджувати повагу до суспільної моралі та суспільних цінностей, зокрема правди, справедливості, патріотизму, гуманізму, толерантності;
  • захищати учнів під час освітнього процесу від будь-яких форм фізичного та психічного насильства, приниження честі та гідності, дискримінації, пропаганди та агітації тощо;
  • запобігати вживанню учнями та іншими особами на території школи алкогольних напоїв, наркотичних засобів, іншим шкідливим звичкам.

Особливу увагу радять приділити навчанню учнів безпеки під час використання інформаційно-комунікаційних технологій та інших медійних засобів, навичок безпечної поведінки в Інтернеті.

Також вчителям рекомендовано розробити та розповсюдити серед учасників освітнього процесу інформаційні матеріали щодо здорового та безпечного способу життя тощо.

Читайте також:

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено