Івано-Франківськ

У Більшівцях в лисиці, яка вкусила людину, виявили сказ

На селище наклали карантинні обмеження.

У Більшівцях Івано-Франківського району лисиця вкусила людину на території приватного домогосподарства. Про це інформує Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, пише ПІК.

У Більшівцях в лисиці, яка вкусила людину, виявили сказ

З метою ліквідації захворювання сказу в тварини за рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії Галицької міської ради затвердили план заходів, зокрема визначили смт. Більшівці неблагополучною територією та ввели в селищі карантин.

Також ветеринари проводять огляд всіх тварин в даному населеному пункті.

До слова, до уваги власників домашніх тварин:

  • для запобігання виникнення сказу потрібно регулярно (щороку) проводити щеплення домашніх улюбленців проти сказу, а якщо з’явилися клінічні ознаки захворювання, інформувати службу ветеринарної медицини, або доправити тварину для огляду у ветеринарну установу;
  • у випадку виявлення контакту домашніх тварин з тваринами дикої фауни повідомляти спеціалістів ветеринарної медицини для проведення відповідних заходів, з метою попередження зараження та загибелі домашньої тварини.

Найчастіше хворіють червоні лисиці, які є головним резервуаром та поширювачем вірусу сказу в природі. Для інфікованих лисиць характерна невластива поведінка і вони цілком безбоязно можуть проникати у двори і навіть людські оселі, наносячи укуси свійським тваринам та людям.

Читайте також у ПІК:

На Прикарпатті 21 кілограм огірків з нітратами використали в якості добрива

У Франківську навчають, як не стати жертвою торгівлі людьми (ФОТО)

На Прикарпатті судитимуть працівницю Укрпошти: прибрала до рук чужі гроші

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено