Івано-Франківськ

Маємо вірити в Бога, який прощає – Патріарх Святослав на прощі у Крилосі  (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні, 1 серпня у Крилосі на Прикарпатті відбулася щорічна Всеукраїнська патріарша проща до Галицької чудотворної ікони Божої Матері.

Маємо вірити в Бога, який прощає - Патріарх Святослав на прощі у Крилосі  (ФОТО, ВІДЕО)

Маємо вірити у Бога, який прощає, – так Блаженніший Святослав порадив відповідати вірним на запитання: “В якого Бога Ви вірите?” під час проповіді у Крилосі, інформує ПІК.

В першу неділю серпня десятки тисяч вірян з усієї України прибули до Крилоса, щоб отримати прощення та відпущення своїх гріхів, щоб поїхати з цього духовного місця з чистим серцем та сумлінням.

Маємо вірити в Бога, який прощає - Патріарх Святослав на прощі у Крилосі  (ФОТО, ВІДЕО)

“Найперше ми приходимо на прощу, щоб приступити до Таїнства покаяння. Під час особливого моменту, коли відчуваємо на своїй розслабленій душі радість покаяння і прощення, зникає тягар гріхів. Розслаблений тілом часом є іконою, виразником певних наслідків, які мають гріх у нашому житті. Через нашу грішність ми часто втрачаємо життєві орієнтири, тіло перестає підкорятися душі”, – сказав Глава УГКЦ.

Протягом ночі суботи, 31 липня та в час Божественної Літургії в неділю, 1 серпня людей сповідали священники, опісля сповіді віряни приймали Святе Причастя.

228367483 1015000105905407 2344879767059116047 n scaled

Цьогоріч за словами пані Ганни з Бурштина на прощі зібралося дуже багато вірних.

“Мені здається, що ще так багато людей на прощі у Крилосі не було. Минулого року проща відбувалася онлайн у зв’язку з карантином, тож люди мабуть скучили за святим місцем, та й самою прощею”, – каже жінка.

Біля храму постійно чергували медики та рятувальники. Також був дещо ускладнений рух на автодорозі “Івано-Франківськ – Львів” через велику кількість машин та автобусів.

На завершення Божественної Літургії Блаженніший Святослав поблагословив усіх прочан та уділив усім повний відпуст. Також Предстоятель Української греко-католицької церкви представив Архієпископів та Митрополитів, які разом із ним провадили Божественну Літургію.

Маємо вірити в Бога, який прощає - Патріарх Святослав на прощі у Крилосі  (ФОТО, ВІДЕО)

Це, зокрема Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин, Архієпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Владика Василь Семенюк, єпарх Коломийський Владика Василій Івасюк, єпарх Самбірсько-Дрогобицький Владика Ярослав Приріз, єпарх Чернівецький Владика Йосафат Мощич, єпарх Сокальсько-Жовківський Владика Михаїл Колтун, єпарх Кам’янець-Подільський Владика Іван Кулик, екзарх Волинський Владика Йосафат Говера, апостольський екзарх у Німеччині та країнах Скандинавії Владика Богдан Дзюрах.

Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Володимир, в свою чергу, висловив слова подяки усім, хто спричинився до проведення цьогорічної Всеукраїнської Патріаршої прощі до Галицької чудотворної ікони Матері Божої.

Нагадаємо, що вчора, 31 липня Блаженніший Святослав освятив новозбудований храм Блаженних священномучеників Станіславівських – Симеона Лукача, Григорія Хомишина та Івана Слезюка, що на Галич-горі.

До слова, у 2021 році Всеукраїнська патріарша проща до Крилося присвячена 425-річчю з дня підписання Брестської унії.  Саме 425 років тому, у місті Брест (Білорусія) на соборі древньої Київської Митрополії було відновлено життєдайну єдність Київської Церкви з наступником св. апостола Петра, що на Римському престолі.

Читайте також у ПІК:

У Крилосі відбулася багатотисячна Всеукраїнська Патріарша проща (ФОТО, ВІДЕО)

Це не просто концерт: про мистецьку програму для молоді на прощі у Крилосі

Патріарша проща у Крилосі: прочан сповідатимуть 150 священників

На Прикарпатті розпочалася піша проща до Галицької Чудотворної ікони Матері Божої (ФОТО)

ВІДВЕРТО: Володимир Війтишин, архієпископ і митрополит Івано-Франківський УГКЦ (ВІДЕО)

 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено