Івано-Франківськ

В Україні школярів по-іншому навчатимуть історії війни і Голокосту

Учні не просто вчитимуть історію, а братимуть участь в дослідженнях, шукатимуть документальні свідчення в домашніх архівах і місцевих музеях.

Таку методику уже схвалила Робоча група при Міністерстві освіти і науки України, пише ПІК.

Кожне записане свідчення про Голокост, Другу світову війну стане «Червоною точкою пам’яті». Саме так назвали онлайн-платформу, на яку учні самостійно додаватимуть оцифровані знахідки. Її створив Меморіальний центр Голокосту “Бабин Яр”.

А педагогам цей інструмент допоможе застосувати нові підходи та розвивати основні компетенції учнів: критичне й творче мислення, а також навички комунікації та кооперації.

“Платформа “Червона точка пам’яті” дасть учням можливість працювати з реальними історичними джерелами, які вони будуть знаходити самостійно або з допомогою родичів. Це навчить школярів працювати з артефактами та поглиблювати знання”, – підкреслила головна спеціалістка головного управління загальної середньої та дошкільної освіти МОНРаїса Євтушенко.

На основі цієї платформи робоча група при МОН також працюватиме над створенням матеріалів для Національного уроку пам’яті. Він запланований до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру.На платформі будуть зберігатися матеріали для  вивчення історії Другої світової війни та Голокосту. У вересні її презентують для широкого загалу.

Також читайте:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено