Івано-Франківськ

В Україні можуть ввести обмеження для невакцинованих людей

Обмеження планують запроваджувати як у школах, так і на підприємствах громадського харчування та у транспорті.

В Україні найближчим часом можуть впровадити обмеження для невакцинованих громадян. Про це повідомив Голова парламентського комітету з питань здоров’я нації Михайло Радуцький у Фейсбук, пише ПІК.

В Україні можуть ввести обмеження для невакцинованих людей

 Він зазначив, що МОЗ вже анонсував, що у випадку погіршення епідеміологічної ситуації працюватимуть школи, де вакциновано не менш ніж 80 відсотків учителів. Поки що щеплена лише половина педагогів.

 “На мою думку, аналогічні обмеження логічно запровадити для транспортників, підприємств громадського харчування та комерційних або комунальних структур, співробітники яких безпосередньо контактують з населенням. Хворий водій маршрутки інфікує аж ніяк не менше людей, ніж учитель”, – написав Радуцький.

Голова парламентського комітету з питань здоров’я нації також повідомив, що на позаминулому тижні Україна отримала понад 2 мільйони вакцин, на минулому тижні більш як 2,5 мільйона. Вакцинація відкрита для всіх охочих.

“Ми в Україні не говоримо про обов’язкову вакцинацію, ніхто не має права змушувати людину вакцинуватись. Але цілком справедливо вимагати, щоб роботу, яка передбачає контакт з великою кількістю людей, виконували вакциновані співробітники”, – додав Михайло Радуцький.

До слова, в Україні станом на 3 серпня проведено 5 757 944 щеплення.

Читайте також у ПІК:

Мешканців західних областей України попереджають про циклон Henri

Магнітні бурі у серпні: які дні найнебезпечніші

Вакцинація: в Україні за добу зробили понад 125 тисяч щеплень

Оприлюднили список морських пляжів України, де не можна купатись

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено