Івано-Франківськ

Апеляційний суд Івано-Франківської області підбив підсумки роботи за півріччя (ФОТО)

У п’ятницю, 6 серпня, відбулася підсумкова пресконференція в Івано-Франківському апеляційному суді.

IMG 20210806 091457 964 scaled

Під час зустрічі з представниками ЗМІ були озвучені результати роботи загальних судів області у першому півріччі та проблемами, що за цей час накопичилися, інформує журналіст ПІК.

“В умовах кризової ситуація, кадрового голоду, а саме – недостатньої кількості суддів, ми все таки справляємось із дорученою нам функцією. Про це говорять цифри. Зокрема, цифра 4039 справ і проваджень, які були в нас за 6 місяців, ми зуміли завершити розгляд 90%. Судді апеляційного суду справляються зі своєю роботою”, – каже голова суду Богдан Гриновецький.

Також Гриновецький додав, що цифри кількості розгляду справ місцевими судами не зменшується, а от поповнення суддів, на жаль, немає.

“Коли реально будуть процеси призначення нових суддів? Дуже тяжко сказати. Я припускаю, що це буде в межах року, або ж двох років. Були наші пропозиції, щоб ВР  змінила закон щодо призначення нових суддів, але вони на це не йдуть. Але я переконаний у тому, що незважаючи ні на що, якість нашої роботи не зміниться”, – каже Гриновецький.

IMG 20210806 092252 166 scaled

Богдан Кукурудз, секретар кримінальної палати, заступник голови суду, розповів, що суд переглянув 2400 справ та матеріалів. З них 310 – кримінальних.

“Найбільше нас хвилює якість слідства. Якщо воно проведено якісно, бездоганно, тоді й справа провадження в суді в першій інстанції проходить без проблем. Щодо питань наболілих, то добра частина доказів буває недопустимою, з тих чи інших причин. Органи досудового розслідування (поліція, органи безпеки) мають проблеми з кадрами, те саме стосується і прокуратури. Ті обоз’язики, які покладаються на нас, ми з честю виконуємо”, – додав Кукурудз.

IMG 20210806 091743 951 scaled

Лілія Василишин, Секретар цивільної палати, зазначила:

“Кількість апеляційних скарг зростає. В нас зменшися кількість суддів – 9. Раніше було 20 суддів. А навантаження дійсно збільшилося – це 100 справ на суддю”.

Секретар додала, що за цей період надійшло 1,5 млн судового збору.

Щодо особливості справ, які розглядаються, то найбільше справ про аліменти, кредитні та трудові спори.

Голова Апеляційного суду Богдан Гриновецький, зазначив, що у суді закінчують запаси на поштові відправлення судових повідомлень.

“В нас є проблема щодо недофінансування судової системи. Хочу звернути увагу громадян, що вони повинні цікавитися долею своє справи, особисто зібратися, телефонувати чи приходити щодо свого процесуального документу. Тому я прошу розмістити таке прохання до громадян, щоб вони були добросовісними учасники судовго процесу”.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено