Івано-Франківськ

На Верховинщині зняли кліп на висоті понад 1800 метрів

Свій дебютний кліп на пісню «Весняні Думи» зняв відомий український кінорежисер та кліпмейкер Тарас Химич.

05 1 scaledВідео створили в рамках коломийського проєкту “Hutsul Planet”, пише ПІК.

Зйомки відбувалися в екстремальних умовах у Верховинському районі на горі Шпиці (висота гори — 1863 метри). Це – одна із вершин гірського масиву Чорногора.

“Відео «Весняні Думи» унікальне тим, що зняте у тій частині Карпат, куди дійде далеко не кожен турист, – розповідає засновник та керівник проєкту Hutsul Planet Михайло Балух. – На Шпиці та в її околицях – практично первозданна природа. Тут та краса, яку ще не знищила людина. Це ті гори, у яких дихаєш на повні груди! Тут те джерело натхнення, яке ще черпати-неперечерпати!”

Як розповів режисер кліпу, весна 2021-го року була доволі пізньою, тож і зйомки доводилося переносити кілька разів – бо на вершині у травні та червні все ще лежав сніг. Зрештою, у відео, знятому всередині літа, таки потрапили кадри і засніжених Карпат.

“Головна ідея кліпу – показати красу наших гір. Це відео, яке дає людям надію. Особливо зараз, у посткарантинний період. Той, хто буде дивитися цей кліп і слухати цю пісню, максимально відсторониться від суєти – і захоче в гори. Бо побачить неймовірні краєвиди. Це ті Карпати, які кличуть! І це та справжня Україна, яку мало хто знає!” – каже режисер Тарас Химич.

Нагадаємо, від початку 2021 року Hutsul Planet випустили два альбоми – «Музика Гір» та «Весняні Думи», а також серію анімаційних історій про гуцулів та Карпати. Це –  масштабний культурологічний проект, діяльність якого поширюється на підтримку різних проявів гуцульської ідентичності.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено