Івано-Франківськ

Місцеві бюджети не використали 7 млрд на потреби освіти

На рахунках місцевих бюджетів акумульовано 6 млрд 826 млн грн невикористаних залишків коштів освітньої субвенції.

ds78yn9woaa73fl 3f5a49554ba6fb8b132b12c6a456c4ef

Про це повідомляє Міністерство фінансів з посиланням на дані Державної казначейської служби.

За інформацією Мінфіну, такий обсяг коштів утворився насамперед через накопичення на місцевих рахунках цільових коштів, що були надані з державного бюджету на розвиток матеріально-технічної бази українських шкіл.

Водночас кошти використовуються на місцевому рівні дуже повільно і найчастіше вже після початку навчального року.

У Міністерстві фінансів наполягають на тому, щоб кошти «працювали» для мешканців громад та забезпечували доступну і якісну освіту її здобувачам. Для цього вони мають бути використані за цільовим призначенням у наступному бюджетному періоді.

«Існуюча тенденція свідчить про акумулювання коштів державного бюджету у місцевих бюджетах», – наголошують у Міністерстві фінансів.

Натомість, зазначають у Мінфіні, залишки субвенції можуть спрямовуватися насамперед на придбання шкільних автобусів, оснащення шкіл компʼютерами та мультимедійним обладнанням, придбання підручників, оновлення матеріально-технічної бази шкіл.

Окрім того, у Міністерстві фінансів, вважають, що залишки коштів освітньої субвенції можуть використовуватись на ремонт і придбання обладнання для їдалень, підключення шкіл до Інтернету, будівництво нових і реконструкцію шкільних вбиралень, закупівлю засобів індивідуального захисту, дезінфекційних засобів тощо.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено