Івано-Франківськ

Півмільйона гривень: на Верховинщині розкрадали кошти з будівництва школи (ФОТО)

СБУ викрила незаконні дії посадовця ОДА і директора будівельної компанії.

Півмільйона гривень: на Верховинщині розкрадали кошти з будівництва школи (ФОТО)

Півмільйона гривень: прикарпатського службовця підозрюють у халатності.  Чоловік, працюючи на посаді начальника відділу в Управлінні капітального будівництва Івано-Франківської області, був відповідальним за будівництвом навчального корпусу та спортивного залу в одній із шкіл Верховинського району. 

“Він з грудня 2017 до грудня 2020 не перевіряв обсяги фактично виконаних підрядною організацією робіт, підписував акти виконаних робіт,погоджував довідки про їх вартість та передавав для оплати. Внаслідок цього державним інтересам завдано збитків на 550 887 грн” , – йдеться у повідомленні обласної прокуратури, пише ПІК.
Окрім того, Служба безпеки України в Івано-Франківській області заблокувала привласнення бюджетних коштів приватною будівельною компанією. Будівельники, перемігши у тендері, зобов’язувалися виконати реконструкцію будівлі школи. Угода передбачала добудову навчального корпусу та спортивного залу.
Загальна сума тендеру становила 24 млн. грн. Наразі з бюджету профінансували роботи на 7,3 млн грн.
“За даними слідства, керівник будівельної компанії вносив недостовірні відомості в акти виконаних робіт, зазначаючи у них роботи, які не були виконані фактично. До того ж будівельники використали низькоякісну перепалену та крихку цеглу. Стіни новобудови почали руйнуватися вже на етапі спорудження”, – повідомляють в СБУ.
Директору будівельної компанії повідомлено про підозру,  а розпорядник коштів для якісного виконання робіт оголосив новий тендер.
Півмільйона гривень: на Верховинщині розкрадали кошти з будівництва школи (ФОТО) Півмільйона гривень: на Верховинщині розкрадали кошти з будівництва школи (ФОТО)
Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено