Івано-Франківськ

Комусь квиток на футбол, а комусь 15 млн грн: що обіцяють українцям за вакцинацію

Голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук повідомила про можливість отримати мільйони.

narada 10 08 2021 1

На Прикарпатті триває вакцинація мешканців проти коронавірусу. Це питання сьогодні обговорили на щотижневій нараді управлінців області під головування Світлани Онищук, повідомляє ПІК.

Як зазначив директор департаменту охорони здоров’я ОДА Ігор Дмитренко, на 10 серпня на Івано-Франківщині роведено 157064 щеплення від COVID-19. Першою дозою імунізовано 101299 осіб, другою – 55765. Цією роботою займаються 33 бригади медиків, діє 121 пункт щеплення. 

Про що свідчать ці показники, стало більш зрозумілим з виступу  регіонального координатора вакцинальної кампанії Миколи Стовбана.

Підтримуючи ті кроки, які здійснюються в області для більш активного щеплення прикарпатців від коронавірусу, пан Микола зазначив:

“Для того, щоб знову не зайти у “червону зону”, треба провакцинувати 70 відсотків населення, а ми маємо 33%. Ось і робіть висновок”.

Андрій Яворський, голова постійної комісії Івано-Франківської обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики поставив під сумнів, що всі із 121 пункту щеплення справді добре працюють та виконують норму МОЗ: 120 – 150 щеплень вдень. Статистичні дані в області цього не підтверджують.

Логічним був коментар голови ОДА Світлани Онищук:

“Сьогодні Прикарпаття забезпечене вакцинами у повному обсязі, створені усі умови, щоб процес імунізації відбувався ефективно. Тож, звертаємося до усіх жителів Івано-Франківщини не нехтувати власним здоровям, не піддавати ризикам своє життя та життя рідних і близьких. Лише виробивши колективний імунітет, ми зможемо подолати пандемію та повернутися до звичного життям».

Світлана Онищук також закликали голів територіальних громад області сприяти належній роботі з вакцинації своїх мешканців і наголосила на можливих стимулах.

«Сьогодні держава готова матеріально підтримувати вакцинацію жителів у громадах, – зазначила очільниця області. – Задля цього тим територіальним громадам, які до 15 вересня повністю провакцинують більше 50 відсотків населення, буде надано фінансовий ресурс для реалізації розвиткових проєктів. Зокрема, лідери вакцинації зможуть отримати від 5 до 15 мільйонів гривень».

З одного боку – стимули задля здоров’я людей – це завжди добре. Однак, якщо йдеться про добровільність щеплення, то обіцяні мільйони не сприятимуть цьому. Заради грошей очільники громад будуть тиснути на людей – щепитися!!!

До слова, про матеріалшьне стимулювання вакцинації оголосили в столиці України.

Київська влада вирішила перейняти досвід іноземних держав і почала заманювати українців вакцинуватися від коронавірусу – нагороджуючи їх за це квитками на футбольні матчі ФК “Шахтар”. Про це повідомили у Facebook Міністерства охорони здоров’я.

232673573 1915524561943973 7574033135216693670 n scaled

І все ж таки, вважають аналітики в області охорони здоров’я, у питаннях щеплення повинна працювати свідомість людини, її ставлення до власного здоров’я і здоров’я тих, хто поряд.

Як повідомляє ОДА, зараз “для жителів області доступними є вакцини Covishield, CoronaVac, Pfizer, AstraZeneca та Moderna. Усі вони є ефективними та безпечними у боротьбі з коронавірусом”.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено